Iedereen verwacht dus zon.

Bericht van: Hendrik (Londerzeel-B) , 03-02-2023 19:31 

terwijl het er lang niet naar uitziet dat die er ook zal komen. In de modelbesprekingen van het KNMI zie ik het ook weer terug komen:

Modelbeoordeling en onzekerheden:

Ten opzichte van de vorige uitvoer is de hogedrukinvloed wat sterker geworden, vooral aan het einde van de week en daarna. In ongeveer de helft van de leden vindt een duidelijke overgang naar een cyclonaal beinvloed zonaal patroon plaats. In de nachten is er tot en met de nacht naar donderdag een vrij grote (tot ongeveer 30% van de leden) kans op mist in de nacht en ochtend. Vanwege de sterke negatieve bias in de EC uitvoer is een waarschuwing al vanaf 10% gerechtvaardigd. Het al dan niet oplossen van de mist vormt een onzekerheid, ook voor de maximumtemperatuur. De minimumtemperatuur in de nacht naar maandag komt waarschijnlijk wat lager uit dan in de uitvoer. In de rest van de week is de minimumtemperatuur nogal afhankelijk van de dikte van een eventuele mistlaag.

Hooguit een situatie zoals vandaag en gisteren vrees ik, een aantal plaatsen gaan misschien zon krijgen maar andere plaatsen kijken de hele dag tegen Stratus aan. Met alle hout- en pelletkachels die volop staan te loeien bij dit soort weer zal er ook meer stof in de lucht zitten dan normaal dus waarschijnlijk is de kans op mist en Stratus daardoor zelfs nog onderschat. 

Maar dat het licht volgende week aan gaat zal in elk geval wel kloppen. Gelukkig verbruiken die LED's niet veel stroom tegenwoordig. 

Virtueel ontmoetingsplatform Weerwoord: voor alle officiƫle en onofficiƫle activiteiten. Bezoek https://hub.link/Hc9qwig geen account of software nodig en coronaproof :

Wat een rust op het forum   ( 829)
Robert(Vlaardingen) -- 03-02-2023 19:24
Iedereen verwacht dus zon.   ( 444)
Hendrik (Londerzeel-B) ( 7m) -- 03-02-2023 19:31
Mijn idee Hendrik   ( 328)
Koos Spakman (Froombosch) -- 03-02-2023 19:38
Re: Iedereen verwacht dus zon.   ( 267)
Robert(Vlaardingen) -- 03-02-2023 19:53