Geografische invloed ?

Bericht van: Erwt (Venlo) , 11-06-2007 14:17 

Ik woon al heel mijn leven in Venlo (37 jaren) en heb eigenlijk in Venlo zelf nog nooit een situatie met noodweer meegemaakt. Op zichzelf is dat natuurlijk gelukkig, maar ik vindt het wel vreemd.

Natuurlijk hebben wij ook stormen en slagregens, maar dat de hemelsluizen opengaan en straten blank zetten, of hagelstenen groter dan 5 mm of grote hoeveelheden sneeuw ofzo, nee dat bestaat in Venlo niet.

Zo kreeg ik afgelopen zaterdag alweer te zien hoe een opkomende bui vanuit Duitsland met koers dwars over Venlo zich net voor het "ruhr" gebied opspliste.

Nu volg ik al een aantal jaren de weerkaarten en de trajecten van buien, en begint mij iets op te vallen;

Indien er buien vanuit Duitsland een pad volgen om over Venlo te trekken, dan splitsen deze buien altijd net voor het "Ruhr" gebied. Dit wordt zo genoemd omdat er zeer veel industrie is bij essen, duisburg etcetera. Ik heb op bijgaand kaartje met een cirkel aangegeven waar dat ongeveer is. De kaart is van buienradar, 09-juni-2007 20.00 uur.

Indien er buien vanuit het zuiden opkomen, nestelen deze zich altijd links van de rivier de maas en trekken dan met een schampschot aan Venlo voorbij.

Wie weet of geografie en in welke mate, invloed heeft op buien ?