Onweer gisteren (fotoverslag)

Bericht van: Bart (O.-L.-V.-Waver) , 15-06-2007 14:59 

Gisteren waren er goede kansen op onweer. Kort na de middag ontstonden de eerste congesti die rond 15u tot een eerste bui uitgroeiden in het zuidoosten.








Al snel werd de lucht ook in het zuidwesten al wat dreigender.


Vanaf 16u30 waren er af en toe wat donders te horen uit een voorloper van de bui die ten noordwesten langstrok. Pas om 17u10 begon het te regenen en 20 minuten later ging het dan los.


In het hevigste deel van de bui waren er zo'n 4 ontladingen per minuut. Vooral in het begin en op het einde waren er enkele inslagen waarvan 3 binnen 1 kilometer. Ik heb dan wat filmpjes gemaakt met deze screenshots als resultaat.




Hier volgde de bliksem 5 keer het zelfde kanaal in een seconde, te zien als een flikkerende bliksem.




Deze sloeg in op zo'n 2km.


Het bleef regenen en al na een half uur begonnen de riolen te pruttelen. Het duurde dan wel nog een tijdje alvorens het water er deftig kwam uitgespoten en enkele minuten later stond de straat dan helemaal blank.


Het sheelde echter niet veel. Als er enkele mm minder was gevallen, was het niet zover gekomen. Soms staat het water nog 10cm hoger.










Tussen 17u24 en 18u24 viel er 19.6mm. Daarna begon het water weg te trekken maar het regende nog wat na zodat het dagtotaal op 23.8mm uitkwam.


Een zeer geslaagde dag dus. Het deed deugd om nog eens onweer me te maken want het was alweer van 13 mei geleden.