Bizare sneeuwgrens Wehl...! :O

Bericht van: Wilber (Ulft) , 20-12-2007 14:24 

Ben beetje stomverbaasd na vanmorgen! Vanmorgen rond uurtje of 10 richting deventer gereden volgens de rode route die op onderstaande kaarten zichtbaar zijn (totaal route en uitsnede). Niks geen sneeuw gezien op die route, hooguit wat uitsneeuwende bomen door de dikke rijp afzetting wat overigens vaak er mooi uitzag! Ook meer naar Deventer geen sprake van poederdekje sneeuw ofzo, alleen maar wat rijp op akkers en bomen. In Deventer zelf kwam ik wel enkele auto's tegen met wat sneeuw op dak, geen idee waar dat van afkomstig geweest zal moeten zijn.

Rijd ik een krap 1 á 1,5 uurtje terug weer naar Doetinchem, ditmaal alleen met een kleine afwijking. In plaats van rode route terug te volgens na Keppel even de blauwe route gevolgd richting Kilder. Ik gewoon niets vermoedend rijden, kom ik plots van de een op de andere meter in een witte wereld voor Wehl terecht, op maar luttele 100 á 200 meter afstand van de eerder afgelegde rode route! Ongeloofelijk, bomen wit, daken wit, akkers wit!! Licht daar gewoon eventje een sneeuwdekje van 1 á 2 cm! Heb dit proberen te weergeven in blauwe vlek, circeltjes houden in dat ik niet weet tot hoever de "sneeuwvlek" doorloopt! In Wehl voor de rotonde ook nog sneeuw, ongelukje gebeurd bij kruising verderop, sla ik af richting Kilder, is het plots van een op andere meter weer groen! Ongelofelijk bizare verschillen op luttele meters afstand! Sneeuwvlek bedroeg niet meer dan 800 meter. Weet niet of deze zich nog in westelijke richting heeft uitgebreid.





@wthus (Twitter/Insta/Vero/Facebook) | Keerl, e-j zol eens wat meer moet’n doetinchemm’n | Bezoek ook: www.weerstation-dichteren.nl | www.buurmaaktnatuur.nl