15-daagse EPS-pluim: Later zeer grote spreiding..

Bericht van: Johny (Hulst) , 22-12-2007 23:19 

Voorlopig heeft de vorst haar doodvonnis gehad. WAARSCHUWING! Kans op IJZEL! in het noordwesten, westen, later ook in het oosten en noordoosten van het land en na middernacht ook wat IJZEL! in het zuidwesten van het land. Hierdoor kunnen de wegen spekglad worden! De ijzelaankondiging had ik vanmorgen ook al afgegeven. Zondagochtend is de kans op gladheid groot later verdwijnt de gladheid grotendeels uit het land maar omdat er vochtige lucht boven de koude ondergrond stroomt, condenseert de lucht en ontstaat er " dooimist" die zelfs voor het verkeer hinderlijk kan zijn.

Met de kerst op het oog lijkt het erop dat er op de eerste kerstdag neerslag lijkt te gaan vallen. Dit kan ijzel en sneeuw zijn, overgaand in regen en meer wind. De temperatuur ligt overdag rond de 3 graden. Tussen kerst en nieuw een tijdelijke verzachtering en meer wind en regen. Het wordt dan weer regenmeterstaren in plaats van boomrijpstaren, want het heeft in de afgelopen dagen heel wat mooie plaatjes opgeleverd.

Ik sluit niet uit dat tegen nieuwjaar de temperaturen zullen dalen en de westcirculatie dood gaat lopen. Op de 15-daagse pluim is de spreiding enorm maar ik blijf voor de winterliefhebbers positief.

Groeten uit Clinge.


http://www.knmi.nl