Verslag trip Baraque Fraiture

Bericht van: Jef (Zolder, Limburg) , 25-03-2008 19:30 

Vanochtend rond 7u30 vertrokken bij -1°C en wat opklaringen in een met 3cm sneeuw bedekt Houthalen. Een halfuur eerder had het nog matig gesneeuwd.

Tot Luik wisselend bewolkt en temperatuur rond 0°C. In Luik - zie eerste foto bij tunnel - wat gevlok en richting Z toch al grijze wolkenmassa's die niet veel goeds voorspelden.

Net buiten Luik begon het te sneeuwen, en langs de weg (E25) dikte de sneeuwlaag aan. Voorbij Remouchamps spreek ik over meer dan 15cm. Vanaf 500m 30cm en meer. Eén rijstrook lag open, de ander lag er papperig en soms gewoon wit bij.

Bovenop de Baraque Fraiture lag er zo'n halve meter. Het vroor er 3 graden bij wat lichte sneeuwval. De afrit (nr.50) lag er gevaarlijk bij, maar even later passeerde de sneeuwschuiver gelukkig.

Ski's gehuurd en lekker gelanglaufd. De dennen lagen er prachtig bij, op sommige plekken was het dek tot 60cm bijeengestuifd. Heel de dag temperatuur tussen -1° en 0°. De sneeuw op mijn auto smolt weg in de opklaringen, maar vanonder vormden zich ijspegels in de koudere schaduw 🙂

Op de terugweg (15u) onder de 500m abrupte dooi, en nabij Tilff/Luik 5°C. Heel de terugweg prachtige afwisseling van opklaringen, buienluchten en pittige sneeuwbuien.

Zowel op de heen-als terugweg geen verkeer gehad, ik had dat lekker gepland. Nabij Remouchamps lag wel een wagen in de prak naast de weg, wellicht een uitschuiver gemaakt.

Prachtige sneeuwdag dus, en W08 is op het einde toch wel een beetje geslaagd.

Groeten


















Bericht laatst bijgewerkt: 25-03-2008 19:32