Fotoverslagje vandaag.

Bericht van: Erwin (Zelhem, Gld) , 01-05-2008 21:37 

Toch zo'n 270 foto's geschoten😉 maar uiteraard niet alleen van de buien..

Grootste deel gemaakt te Weeze(spreek uit: Weetse)in Duitsland, niet ver over de grens tussen Venlo en Nijmegen, ter hoogte van Venray.


Eerst nog wel aardig wat zonnig, eerder vanmorgen zelfs bijna geheel helder. Hier te Emmerich rond 10:15 al aardig wat bewolking.


10 minuten later bij Kleve toch al flink bewolkt geraakt, en er waren ook al enkele flinke torens te zien


Niet veel later werd op Airport Weeze de eerste bui zichtbaar ten zuid. Deze was nog flink aan het onwikkelen, maar trok langs.


Ondertussen was er een 2e bui gearriveerd en waren de paraplu’s wel even nodig. De flinke wind voor en tijdens de bui liet vele paraplu’s in de prullenbak verdwijnen. Tja, hadden ze maar een voorbeeld moeten nemen aan deze 4, met de paraplu tegen de wind in😋.


Van de 1 op andere seconde was het droog en scheen de zon. Het gaf wel een leuk plaatje met een donkere achtergrond. Het terrein was inmiddels behoorlijk leeggelopen. De grote groep mensen was ineens te vinden bij de biertap en bratwurstenkraam.


Ondertussen had ik een mooi uitzichtpuntje gevonden over het terrein, het dak van een bunker. Aan de andere kant klonk een vage rommel. Toch maar even kijken. En jahoor, een pracht van een ijskap trok weg richting de Achterhoek.


Vanuit het zuidzuidwesten kwam alweer een nieuw celletje aanzetten, maar op deze foto is al te zien dat het einde oefening was. Enkele druppels dus, meer niet.


Hierna kwam een wat leuker exemplaar tevoorschijn. Het zou langstrekken, dacht ik. De toren aan de linkerkant van de bui groeide in rap tempo uit, en even later zat ook daar een ijskap boven, en neerslag onder.


Foto van niet veel later. Ondanks dat je er onderdoor kon kijken, zag het er toch best pittig uit. Op een gegeven moment klonk een rommel, en volgde er om me heen: Ah Gewitter en: Hee, onweer jongens.


Ik, die uiteraard al lang een schuilpek had gevonden bleef daar maar een beetje rondhangen, want je raad het al, ik was op het terrein uiteraard niet de enigste die wou schuilen. Na enkele rommels toch maar een soort van bunker ingegaan, waar nog aardig wat troep lag. Vanaf een emmer had ik mooi zicht over de groep mensen die ook gezellig was komen schuilen, en zag toen dat het behoorlijk was gaan plenzen en hagelen. Broertje die op dat moment bij, jawel, de bratwurstenkraam stond meldde me hagel ter grootte van knikkers(weet niet of het 100% klopt).


Na een rommel of 10 later weer uit de schuilplaats gedrongen, en weer op het dak gaan staan😋
Er volgde een tijdje niet veel bijzonders, enkele ijskappen van in elkaar stortende buitjes dreven over, samen met wat middelbare bewolking. Dus maar weer even anar de show gekeken die na even stil gelegd te zijn vanwege het onweer, weer vrolijk verder ging, en niet veel later richting huis vertrokken wegens beperkingen.
Terwijl het geluid klonk van 4 warmdraaiende Harriërs, viel me al een leuke cell op richting Nederland. Onderweg toch maar even foto’s gemaakt.


Eindelijk weer terug thuis, en meteen een mooie cell te zien ten oost met prachtige Pileüs.


Deze trok toch een eind langs, en bevatte even later ook wat onweer. Dit was hier niet hoorbaar. De cell groeide nog even door maar nam snel in activiteit af.


Even later meldde Bart uit Doetinchem dat er nog een mooi mammatusveld over zou komen (Nog niet genoeg?😋) maar dit stierf snel uit, en de foto’s hiervan zijn, uh, mislukt ja..😀

Al met al een heerlijke dag met heerlijke luchten, heerlijke rommels, en heerlijke bratwursten.

Zo, is me m’n verhaaltje weer wel zeg, Nouja, voor een keertje😋

Grt. Erwin.




Bericht laatst bijgewerkt: 01-05-2008 21:54
Meer van mijn foto's zien? Kijk dan op https://www.instagram.com/erwin_klein1