Weeronline is wel deprimerend voor W-NL

Bericht van: Rico (Zwanenburg) , 18-12-2009 16:41 

Vooral de nacht naar zondag wordt misschien een knijper, maarja of het klopt? Volgens mij is +4 erg hoog gegrepen hooguit +2 aan het strand verder landinwaarts al 0 graden. Ik hou de moed er wel in!🙂

Hier het weerbericht:

Vanmiddag zien we af en toe zon, maar vooral in het noorden komen ook sneeuwbuien voor. Later in de middag neemt in het oosten de kans op sneeuw toe. De temperaturen liggen vrijwel overal onder het vriespunt. Alleen in het uiterste noordwesten is het net boven 0. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig van kracht.

Vanavond is er in het hele land kans op wat lichte sneeuw. Later vannacht klaart het geleidelijk op, maar in noordwestelijke kustgebieden blijft een sneeuwbuitje mogelijk. Hier blijft het, met temperaturen maar net onder 0, wel het warmst. Landinwaarts gaat het op de meeste plekken matig vriezen. Als het later in de nacht goed opklaart wordt het kouder dan -10 graden. Boven een goed sneeuwdek is zelfs -15 graden niet uitgesloten. De wind valt in het binnenland weg en daardoor kan er ook mist ontstaan.

Morgen begint de dag zeer koud. In grote delen van het land vriest het matig. Op plekken met een gesloten sneeuwdek ligt het kwik in de vroege ochtend onder -10 graden; strenge vorst dus. De dag begint naast koud ook lokaal mistig. Het kan tot ver in de ochtend duren voordat de zon goed te zien is. In het oosten van het land blijft het overdag 5 graden vriezen. In het westen draait de wind naar zuidwest en loopt het kwik gedurende de middag op richting het vriespunt. De bewolking neemt toe en tegen de avond gaat het vanuit het westen opnieuw sneeuwen.

In de nacht naar zondag doet de dooi een stevige aanval. In de westelijke helft van het land lukt het vrij goed, want de temperatuur loopt in de nacht op naar +1 tot +4 graden en de sneeuw gaat over in natte sneeuw en mogelijk zelfs regen. In het oosten en zuiden van het land geeft Koning Winter zich echter niet zomaar gewonnen en levert deze dooiaanval alleen maar een pak sneeuw op.

Zondag gaat het gevecht door. Nederland blijft de frontlinie en het resultaat is een dag lang sneeuwval. Temperaturen liggen in het noorden en oosten rond het vriespunt en in het westen en zuidwesten er net boven. De wind is matig tot krachtig en waait uit het westen tot zuidwesten.

Maandag draait de wind naar het zuiden en later op de dag zelfs naar het zuidoosten. We zijn de aanvoer vanaf zee dan kwijt en dus gaat de temperatuur omlaag. Aan het einde van de de dag vriest het weer in het hele land. Gedurende de dag wordt het wel droog, maar in de ochtend valt er nog af en toe sneeuw.

Ook dinsdag blijft het volop winter. Bij middagtemperaturen tussen 0 en +3 graden is de kans op nog meer sneeuw ook op deze dag groot.

De dagen daarna komen er nieuwe dooiaanvallen. Een Witte Kerst wordt, zeker in de westelijke helft van het land, een lastig verhaal. Het oosten heeft hiervoor duidelijk betere papieren. Bovendien is een dik pak sneeuw ook niet zomaar verdwenen.

http://www.weeronline.nl/Go/GenericPages/WeatherSynopsis?synopsisCategory=WeatherForecastHolland

Weeronline is wel deprimerend voor W-NL   ( 1040)
Rico (Zwanenburg) -- 18-12-2009 16:41
Re : Weeronline is wel deprimerend voor W-NL   ( 675)
Marco-Woerden -- 18-12-2009 17:05