Beste albums 2009: nummer 3

Bericht van: Mark (Rhoon) , 04-01-2010 15:22 

Wat was 2009 voor muziekjaar? In ieder geval een jaar met een heleboel steengoede releases en bij mij heeft folk en indie een definitieve doorbraak gemaakt. In de nu volgende top 10 komen de beste cd-releases van het jaar voorbij. Daarna geef ik kort aan welke nummers het luisteren absoluut waard zijn.

3) Kasabian - The West Ryder Pauper Lunatic Asylum
Genre: Psychedelisch/Indie/Rock/Pop



Voor de verandering een Britse band. Kasabian uit Leicestershire is een band die ik best hoog heb zitten. Ze zijn al sinds 1999 bezig en ik heb de band pas in 2008 ontdekt en werd onmiddellijk gegrepen door de ietwat psychedelische manier van indie. Na twee prima albums beluisterd te hebben, wilde ik weleens wat anders horen. In 2009 kwam dan ook een nieuw album met de redelijk bizarre titel The West Ryder Pauper Lunatic Asylum. Dat schijnt een psychiatrische instelling te zijn in West Yorkshire, maar de echte reden van de titel is dat een van de bandleden de naam in een tv-documentaire voorbij zag komen. Het intrigeerde hem zo dat hij geen moment twijfelde. Origineel is het zeker, maar geldt dat ook voor de muziek? Ik zeg volmondig: Ja!

Ik kan het derde studioalbum van Kasabian beschrijven als een sprookjesboek. Je leest hoofdstuk na hoofdstuk en telkens komen er nieuwe dingen voorbij waarvan je het bestaan nog niet wist. Het einde geeft vervolgens een fantastisch en vooral magisch gevoel. En telkens, wanneer je weer begint te luisteren, hoor je nieuwe geluiden en lijkt het alsof je in een andere wereld gestapt bent. Ik overdrijf misschien een beetje, maar deze CD is voor mij hét ultieme ontspanmoment.

Beste liedje(s): Where Did All The Love Go?, West Rider Silver Bullet en Fire.








Iets gemist?

Nummer 4
Nummer 5
Nummer 6
Nummer 7
Nummer 8
Nummer 9
Nummer 10
Bericht laatst bijgewerkt: 04-01-2010 15:26

Beste albums 2009: nummer 3   ( 543)
Mark (Rhoon) -- 04-01-2010 15:22