Beste albums 2009: nummer 2

Bericht van: Mark (Rhoon) , 04-01-2010 21:06 

Wat was 2009 voor muziekjaar? In ieder geval een jaar met een heleboel steengoede releases en bij mij heeft folk en indie een definitieve doorbraak gemaakt. In de nu volgende top 10 komen de beste cd-releases van het jaar voorbij. Daarna geef ik kort aan welke nummers het luisteren absoluut waard zijn.

2) Mumford & Sons - Sigh No More
Genre: Folk/Rock



Er is weinig op het gebied van folkmuziek dat mij doet huiveren van blijdschap. Het meeste komt dan ook van over de grote plas, maar Mumford en hun kroost deed en doet mijn muziekwereld weer een stukje completer maken. Ik geloof dat het grootste gedeelte van mijn top 10 uit Engeland komt en zo ook deze band. Net als The XX, de hekkensluiter van mijn lijst, komt Mumford & Sons uit Londen. Eind 2007 besloot de vierkoppige band om met Mumford & Sons te starten, pas anderhalf jaar later kwam het debuutalbum Sigh No More. Dit debuut staat in veel lijstjes star bovenaan en er moet een wonder gebeuren wil dit nog veranderen.

Want wat is er zo goed aan Sigh No More? Laat ik beginnen met de eerste single: Little Lion Man. Er zijn luisteraars die moeite hebben om dit afgespeeld te krijgen. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door de hoge mate van geliktheid. Het is letterlijk ‘earcandy’. Het is als een wind die over de woestijn raast, daarbij meenemend een waas van perfecte zang en een weergaloos hoogtepunt op het eind. Moet ik de rest nog doornemen? Gewoon luisteren. Laat je meeslepen!

Beste liedje(s): Little Lion Man, After The Storm en Winter Winds







Morgen volgt de absolute nummer een van 2009. Daarin ook meteen een overzicht van albums die het net niet gered hebben.

Beste albums 2009: nummer 2   ( 525)
Mark (Rhoon) -- 04-01-2010 21:06