Fotoverslag trip naar Bayreuth (DE)

Bericht van: Freek (Putten) , 05-01-2010 21:02 

Vanmorgen klonk om 04.30 de wekker.. Tijd om wakker te worden en me klaar te maken voor een ritje naar Bayreuth in Duitsland. Je zou zeggen waarom de winter opzoeken als deze in eigen land tekeer gaat? Maar aangezien het een zakelijke trip was had ik weinig keus! En gezien de tmax van vandaag in NL heb ik de goede dag gekozen om die kant op te toeren. Ik ben gereden via Essen, Dortmund, Kassel, Marburg & Wurzberg.

Halverwege was het -17 in de heuvels/bergen tussen Dortmund en Kassel en de pekel die op je ramen komt van vrachtwagens is echt niet normaal. Goed niks aan de hand denk je, want je hebt antivries ruitenwisservloeistof tot -20, maar niets is minder waar... de 4 uiteinden van de slangetjes die naar de nippeltjes gaan waren allemaal bevroren. Daarbij kwam ook nog eens de zon over de bergen tevoorschijn, dus ik zag geen hand voor ogen! Noodgedwongen moest ik bijna bij 7 rastplatzen eraf om met water handmatig de ramen schoon te maken. En ik kan je vertellen, bij -17 bevriest dat METEEN en kun je daarna dus fijn nog even krabben terwijl je je ballen eraf vriest! Maar wel een ervaring rijker haha! En dan te bedenken dat ik ook nog tijd heb gehad om foto's te maken 😉

Tegen een uurtje of 8 kwam de zon om de hoek kijken:


Rijp:


Nog meer rijp, Zw/w:


Besjes/rozebottels? berijpt:


Nog een keer:


En nog 1 om het af te leren, er was maar op een relatief klein gebied rijp op de 625km afstand die ik gereden heb, denk zo'n 30 vierkante km, vandaar dat ik er dus wat meer van heb gemaakt!:


Op de terugweg ook een prachtige zonsondergang mogen meemaken:


En ook hier nog 1 om het af te leren, handig al die rastplatzen 🙂:


Misschien wel leuk om er even bij te vermelden; toen ik vertrok was het mistig in Ede, deze trok snel op toen ik bij Arnhem in de buurt kwam. Vervolgens begon het na Emmerich keihard te sneeuwen, maar na 10 minuten werd het droog. Tot aan Dortmund was het zwaarbewolkt met hier en daar wat mist. Toen de heuvels over gingen in grotere of zelfs bergen, klaarde het flink op en vandaar die bijzondere zonsopkomst. Toen het land weer wat vlakker werd, kwam de mist weer en reed ik ook door een klein stukje met behoorlijk wat rijp. Op de terug weg was het nagenoeg op dezelfde plekken nog onbewolkt en qua timing was het ook weer perfect, want ook de zonsondergang kreeg ik zo weer mee! Verder heb ik geen enkele meter gereden van Ede tot Bayreuth en weer terug, waar het groen was! Dat hele stuk van 625km ligt een sneeuwdek!!

Zo en nu een borrel en zo lekker naar bed 😉
'T komt vanzelf

Fotoverslag trip naar Bayreuth (DE)   ( 889)
Freek (Putten) -- 05-01-2010 21:02
Re : Mooie foto's Freek   ( 430)
John (dubbeldam) -- 05-01-2010 21:40
Re : Fotoverslag trip naar Bayreuth (DE)   ( 459)
meteoheerenveen -- 05-01-2010 21:25