Over vuile sneeuw, wind, 'diamanten' en andere

Bericht van: Hans (Schijndel/Veghel) , 10-01-2010 21:55 

kantekeningen uit het Wijbossche.

Gisteren een prachtige weerdag ook hier in Brabant. Aardig wat foto's gemaakt, maar v.w.b. het sneeuwgeweld vallen die in het niet tegenover de beelden die we uit (vooral) het noorden van NL hebben mogen bekijken. Met complimenten aan de indieners, ik weet: de foto's zijn vaak gemaakt met koude vingers! 🙂
Hier gisteren eigenlijk de hele dag lichte sneeuw met veel wind. De sneeuw intensiveerde zo van 16:00 af, was wat jammer omdat voor de foto's het licht (te) snel afnam. Een paar opvallende zaken:

Het oude sneeuwdek werd over open vlakten geheel verwijderd door de wind. Dat had ik niet verwacht omdat het een tijdje lag en al een paar keer was opgevroren.

Op akkers kwam het zand dus aan de oppervlakte, verrassend droog en werd meteen meegeblazen met de wind. Dat leidde op sommige plekken tot flinke stukken 'vuile sneeuw', wel vers maar met een grijsbruine tint.

Ik was voor de foto's dus buiten zo tussen 16:00 en 17:00 en het was geweldig! De wind huilde echt door de populieren en het sneeuwde flink. Het voelde buitengewoon koud aan en ik voelde me super, het is in wat extremer weer net alsof je dan pas écht leeft! Toen het donker werd ging ik met de auto terug om nog een boodschap te doen. De sneeuwvlokjes werden steeds kleiner en fonkelden als poolsneeuw. In het licht van de auto fonkelde de weg als ik nog nooit eerder gezien heb, een echte 'trail of diamonds'...

groet, Hans

Bericht laatst bijgewerkt: 10-01-2010 22:06

Over vuile sneeuw, wind, 'diamanten' en andere   ( 1101)
Hans (Schijndel/Veghel) ( 9m) -- 10-01-2010 21:55
  mooi verwoord!  
teus (Etten-Leur) -- 10-01-2010 23:06