Foto's - Verslag: Chase 12-07

Bericht van: Jan Willem (Apeldoorn) , 13-07-2010 14:56 

Was, ondanks we de grootste cel van de dag gemist hebben, een geweldige chase-ervaring.

Continu in de nasleep van de Bow Echo gereden tot aan ongeveer Emden (DLD). Geweldige CG's gezien die best dichtbij waren wegens de vele windmolens in die omgeving met ondertussen een groenige lucht voor ons.

Toen het duidelijk werd dat dit een verloren zaak was, zijn we omgekeert en toen ontstonden er buitjes op het Koufront. Deze opgewacht op de Markerwaarddijk te Lelystad en vanaf hier een geweldig zicht over het Ijsselmeer richting de 1e buienlijn. Helaas trok deze langszij maar continu waren er fractus plukjes waarvan je soms je twijfels had. Niet dat het tuba's waren maar eerder pogingen tot waterhoosjes.

Vervolgens wilde we eigenlijk de chase afsluiten, richting Wezep, maar de lucht in het Zuiden werd wel heel donker. Buienradar liet zien dat er een 2e lijn ontstond en snel activeerde. We besloten richting Oost te rijden om hopelijk voor de bui te komen. Onderweg het zwaarste regen gehad van de dag, echte wolkbreuken. Zicht was slecht en aquaplaining ontstond vrijwel direct. Maar het is gelukt, de bui uitgereden en daar hadden we prachtig zicht op een ( ontwikkelende? ) Arcus met daarachter een mooie whalesmouth met prachtige blauwe kleur.

Heb geen foto's van het deel naar en in Duitsland, we konden niet stoppen ivm de regen en achter het stuur is het moeilijk fotograferen.



















Vogelfotografie: http://www.jwh-i.nl/

Foto's - Verslag: Chase 12-07   ( 934)
Jan Willem (Apeldoorn) -- 13-07-2010 14:56
Gisteren in Luxemburg...   ( 781)
Roy (Langenfeld, DE) -- 13-07-2010 14:59