Fotoverslag met film van buientocht vanuit midden-Limburg

Bericht van: Nathan (ZO Azie/Oceanie) , 14-07-2010 22:52 

We (geen WW-ers) vertrokken vanuit Ridderkerk met als richtplaats Nijmegen op basis van de modeldata en de vele analyses hier op WW (waarvoor dank!!). Halverwege het stuk bleek midden Limburg waarschijnlijk veelbelovender, met als voordeel dat we daar nog iemand op konden pikken.



We waren (in tegenstelling tot 12-7) ruim op tijd in het gebied waar het zou gebeuren, met Echt (Limburg) als startpunt. Nadat we een tijdje de zaken in de gaten hadden gehouden zijn we op zoek gegaan naar een mooie overzichtelijke plek op basis van de ontwikkeling aan de hand van de radarbeelden. Na een tijdje bleek de beoogde gevormde bui iets ten westen van ons gaan doortrekken, terwijl eronder een nieuwe bui ontstond die zich nog wat moest organiseren. Het leek erop dat deze net ten oosten van ons zou langstrekken, dus zijn we een kilometer of 15 opgeschoven richting het oosten, naar Koningsbosch (Limburg).



Hier aangekomen zijn we op zoek gegaan naar een mooi open weiland (wat lastig was in dit bossige gebied) met zicht op het meest interessant uitziende deel van de bui. Vandaar kregen we het volgende te zien:







En daarbij is het volgende filmpje gemaakt:



Het gebied aan de linkerkant was precies het gebied wat vlak daarna de punt van "de kink" in de buienlijn werd, waar dus extreem zware windstoten voorgekomen moeten zijn, wat duidelijk te zien was toen het gustfront voorbij kwam. De lucht werd rond deze tijd flink groen, wat op de foto's niet zo goed tot z'n recht is gekomen.











De meneer op de scooter bedacht zich na het zien van deze vlammende stofwolken even grondig voor hij doorreed.
Het gebied is daar gelukkig nogal onbewoond, maar de schade aan de bomen was er niet minder om.











Nog iets verder naar het oosten moet er nog meer omgewaaid zijn, maar daar konden we door de wegversperringen niet komen. Terug in Echt kwamen we weer diverse afgewaaide takken tegen en zagen we flink wat kapotte dakpannen op de weg.

Hierna zijn we maar weer richting huis gegaan, met deze dagroute tot gevolg.



Gelukkig bleek achter dit geweld weer gewoon Hollands weer te zitten 🙂

Bericht laatst bijgewerkt: 14-07-2010 22:56

Fotoverslag met film van buientocht vanuit midden-Limburg   ( 1008)
Nathan (ZO Azie/Oceanie) ( 1m) -- 14-07-2010 22:52
  Wow, mooie vangst, heel mooie video + foto's!  
Chris vd Bos (Haarlem) ( -3m) -- 14-07-2010 23:03