Chase gisteren bij Enter (OV): Mooie lucht, geen spektakel

Bericht van: Bwian (Zeist, NL) , 15-07-2010 12:15 

Nog even een heel kort verslag van de chase van mij en Casper gisteren. Rond 18.45 zijn we uiteindelijk bij Enter (OV) beland. Daar wachtten we op de zware buien die op dat moment net over het gebied rond Doetinchem trokken en een half uurtje later bij ons zouden zijn.

Vanwege de vele berichten over windstoten en omvallende bomen, zetten wij ons schrap voor het ergste. Het viel me wel op dat er nauwelijks mammatus in het aambeeld zat en dat de lucht niet zo heel donker en dreigend oogde. Ook waren we verbaasd dat KNMI wél een weeralarm voor Gelderland had afgegeven, maar niet voor Overijssel (wij zaten bij de grens tussen deze provincies). Wel had de shelf aan de linkerkant een prachtige ronde vorm, zie onderstaande foto.

Toen de arcus naderde met redelijk wat onweer, doken we de auto in, wachtend op de windstoten en zware regenval. Maar helaas… de fut was er inderdaad uit. Een beetje wind, regen en wat onweer, maar geen spektakel zoals we hadden verwacht. Toch vreemd: 40 km ten ZZW van ons vlogen caravans de lucht in… Dat een bui in een half uur zo snel in kan kakken!


Chase gisteren bij Enter (OV): Mooie lucht, geen spektakel   ( 1122)
Bwian (Zeist, NL) -- 15-07-2010 12:15
  Mooie foto!  
Marcel (Den Haag) -- 15-07-2010 15:07