mini chase emmen

Bericht van: Gerry(Emmen) , 15-07-2010 12:55 

gisteren op het laatste moment nog even besloten toch even op pad tegaan. Het was 18.30 toen de eerste tekeningen aan de lucht lieten zien dat de bui aardig in de buurt kwam. Ik ben naar de oude vuilnisbult in aan de rondweg in emmen gereden, waar je een mooi uit zicht hebt over de hele omgeving 42 meter boven NAP. daar kon ik de bui mooi zien aan komen uit richting zuid, was een heel mooi gezicht.

heb daar een poos gestaan totdat de voor kant al over me heen was, dus terug gelopen naar de auto (zo`n plek is echt niet veilig als het los ging) Ben toen de weg emmen terapel op gereden en bij de rotonde rechts af gegaan waar ik uiteindelijk achter Pottendijk uit kwam. dit is een zeer geliefde plek van vele weer fotografen, gisteren stonden er ook weer meerdere mensen met foto toestel klaar.

daar ook een stuk of wat foto`s weer gemaakt en af gewacht wat er nog meer ging komen. opeens begon de lucht behoorlijk te roteren boven me en zag ineens een rolwolk ontstaan(corrigeer me als ik het mis heb)

ik was vol aandacht die wolk aan het fotograferen, en hoorde wel auto`s weg rijden enz. Maar lette totaal niet meer op wat er achterme(de bui zelf) gebeurde. opeens zag ik waarom iedereen plotseling allemaal we ging...... er kwam een enorme regen gordijn aanzetten met een windhoos vooraf.. ik wist niet hoe snel ik in de auto moest stappen en plank gas weg tekomen.(was er nog helemaal alleen) daarna was er links en rechts een aantal inslagen in het veld en hoogspannings masten erg vlak bij. de lucht om heen verkleurde naar alle kleuren tijdens de inslagen.

gelukkig maar een paar km van huis dus gelijk door gereden. de bui stelde niet zo heel veel meer voor, was nog maar weinig regen en weinig onweer. heb in totaal 15 km gereden voor mijn geslaagde chase

hier onder volgen de foto`s en een filmpje waar de regen gordijn en windhoos in te zien zijn(filmpje helaas slechte kwaliteit heb ik met foto camera gemaakt)


img href=http://www.weerwoord.be/uploads/1272010153490.jpg target="_blank">



















































Bericht laatst bijgewerkt: 15-07-2010 13:04

mini chase emmen   ( 891)
Gerry(Emmen) -- 15-07-2010 12:55