Noodweer Brabant treft vooral Vught, enorme stormschade

Bericht van: Dennis (Alphen a/d Rijn) , 29-06-2011 10:08 

EINDHOVEN - Het noodweer heeft dinsdagavond flink huis gehouden in Vught, Boxtel, Helvoirt, Rosmalen en Esch. Op veel plaatsen in het Vught zijn bomen omgewaaid en op huizen en auto's terechtgekomen. De ravage en schade zijn enorm. Politie en brandweer kregen bijna tweeduizend meldingen binnen.

De burgemeester van Vught meldde rond middernacht dat er niemand gewond was geraakt. Hij verwacht dat het weken gaat duren voordat alles is opgeruimd. Hij riep de bevolking op om binnen te blijven omdat er nog verschillende bomen scheef hangen en om zouden kunnen vallen. Dinsdagnacht heeft het KNMI de waarschuwing voor extreem weer ingetrokken.

1800 meldingen
Binnen korte tijd kregen brandweer en politie 1800 meldingen binnen van omgevallen bomen, kapotte gasleidingen, blikseminslagen en ondergelopen straten. Onze verslaggever sprak dinsdagavond van een 'oorlogsgebied'. Straten liggen bezaaid met takken en bomen. Sommige bomen hebben in hun val gasleidingen mee omhooggetrokken die daardoor zijn geknakt. Op de Heiweg ontsnapte een acht maanden oude baby aan de dood nadat twee bomen op het huis waren terechtgekomen.

Overal sirenes en omgewaaide bomen
Onder andere bij het gemeentehuis is de ravage groot. Dinsdagavond was het daar volgens onze verslaggever een grote chaos. "Op de Van Voorst Tot Voortstraat zijn tientallen bomen omgewaaid en op auto's en huizen terechtgekomen." Buurtbewoners probeerden zelf de bomen op te ruimen, in afwachting van de hulpdiensten. Volgens buurtbewoners zou het halve dorp te kampen hebben met omgewaaide bomen.

Hulp van andere korpsen
Burgemeester, brandweer en politie kwamen voor overleg bijeen in de brandweerkazerne van Vught. Het zwaar getroffen Vught en Esch kregen hulp van de brandweerkorpsen van Oss, Schijndel, Vlijmen, Schaijk en Cromvoirt.

Winkelcentrum blank
Ook in Den Bosch en Boxtel legden bomen het loodje. Op de Esscheweg in Boxtel zijn tientallen bomen omgevallen, waardoor het asfalt openscheurde. Er viel in Boxtel een boom op het spoor waardoor er geen treinen konden rijden tussen Boxtel en Vught.

Ook op de weg tussen Den Bosch en Schijndel was de brandweer druk met het weghalen van omgewaaide bomen. Winkelcentrum De Helftheuvel in Den Bosch kwam blank te staan door water dat via rioolputten en wc's omhoog kwam. De brandweer kwam om het water weg te pompen, maar moest al snel weer naar elders om hulp te verlenen. Daarop moesten de winkeliers aan de slag om hun zaken schoon te maken.

Treinverkeer ontregeld
Ook uit de rest van Brabant kwam een stortvloed aan schademeldingen. Zo schrijft André op Twitter: "Was net bizar stukje natuurgeweld in Helvoirt. Tientallen bomen zijn omgewaaid." In Rosmalen vielen eveneens talloze bomen om. Ook raakte het treinverkeer totaal ontregeld.

http://www.omroepbrabant.(...)rme+stormschade.aspx
The delusion that we have...

Noodweer Brabant treft vooral Vught, enorme stormschade   ( 1112)
Dennis (Alphen a/d Rijn) -- 29-06-2011 10:08
  Ongelofelijk wat een kracht.....  
Dennis (Alphen a/d Rijn) -- 29-06-2011 10:14
Ook hier (Noordeloos) erg heftig geweest   ( 646)
Justin (noordeloos) ( -2m) -- 29-06-2011 10:19
Re : Ook hier (Noordeloos) erg heftig geweest   ( 402)
Theo (Nes Ameland) -- 29-06-2011 11:49
Re : Noodweer Brabant treft vooral Vught, enorme stormschade   ( 628)
Robin (Spijkenisse) -- 29-06-2011 10:20
Enkele foto's van de schade hier in Vught....   ( 944)
Roy (Langenfeld, DE) -- 29-06-2011 10:33
Re : Enkele foto's van de schade hier in Vught....   ( 528)
Robin (Spijkenisse) -- 29-06-2011 10:52
Mooie downburst geweest! 😕 Dank voor de foto's.   ( 448)
Theo (Nes Ameland) -- 29-06-2011 11:53