Modellenbespreking: Aanhoudend koud en veel vorst

Bericht van: Johny (Hulst) , 31-01-2012 20:14 

CLINGE-
De atmosfeermodellen blijven winterse prognose's projecteren. Gisterenavond en vanmiddag waren de modellen even aan de twijfel, zou het zaterdag flink gaan sneeuwen of niet,nou dit zou best wel eens mee gaan kunnen vallen,dat is gunstig voor de ijsgroei op open wateren en plassen. Het ziet er maar naar uit dat zeker t/m 8 februari koud vriezend weer blijft dankzij beschermende hogedrukvleugels.

Actuele situatie:
Het is helder en winters koud. Het vriest licht tot matig. De temperaturen liggen van - 3 in Clinge en -6 in Dieren.

Verwachting:
Hier en daar lichte tot matige vorst,in Groningen plaatselijk strenge vorst. Overwegend helder en er waait een schone droge aflandige oostenwind. Woensdag is het zonnig en koud.De maximum temperatuur ligt overdag van -2 in het zuidwesten tot -5 in Groningen. Er waait een koud aanvoelende oostenwind,de gevoelstemperatuur ligt lager dan de temperatuur dit werkelijk aangeeft. Gevoelstemperaturen liggen tussen de -8 en de -12 graden!

Donderdag en vrijdag zijn dit opnieuw fraaie zonnige ouderwetse winterdagen met in de nachten matige tot strenge vorst. De minima dalen van -9 in Zeeuws Vlaanderen tot -12 in het oosten van het land. Overdag ligt de maximum temperatuur tussen -4 in Zeeland en -5 elders,dus zeer koud. Vrijdag later op de dag meer bewolking en in de avond is er slechts kans op een sneeuwbui. Zaterdag en zondag bewolkt met af en toe zon en mogelijk een sneeuwbui. Maandagnacht opnieuw matige tot strenge vorst,overdag lichte en lokaal matige vorst. Kijk ik na 8 februari,dan lijkt er op dat er een dooi-aanval komt met fikse sneeuwval,maar zoals eerder gezegd,zijn lange termijnverwachtingen niet betrouwbaar.









Bron: Meteo Clinge (c)2012
Kaarten: Wetterzentrale (c) 2012

Modellenbespreking: Aanhoudend koud en veel vorst   ( 1523)
Johny (Hulst) -- 31-01-2012 20:14
Re : Modellenbespreking: Aanhoudend koud en veel vorst   ( 674)
Micha (Bodegraven) -- 31-01-2012 20:30