Modellenbespreking: Vrijdag enkele sneeuwbuien

Bericht van: Johny (Hulst) , 02-02-2012 19:53 

CLINGE-
Nu kunnen de winterliefhebbers Amerika uitlachen,daar is het zeer extreem zacht. In Washington werdt het 20 graden!,ja echt waar! nu de rollen zijn omgedraaid,koud in Europa en zeer zacht boven grote delen in de VS. Europa gaat gebukt onder de kou,zelfs over Griekenland aan toe. In Rusland zijn er volgens de laatste berichtgevingen 13 doden door de strenge koude.

De modellen blijven in winterse sfeer. Vrijdag ligt er onder het hoog een soort "luis" boven ons land en dat vergroot de kans op sneeuwbuien. vooral boven de zuidelijke en westelijke landhelft te maken hiervan en ook het zuidoosten kan er tussen de 3 en de 7 cm aan sneeuw kunnen gaan vallen. Zaterdag t/m donderdag is het aanhoudend koud winterweer met nu en dan zon en soms kan er een beetje sneeuw gaan vallen,de temperaturen blijven overdag zoals in de nachten onder het vriespunt,alleen vrijdag kan het kwik boven de Waddeneilanden en de kop van Noord Holland eventjes boven nul gaan kruipen door het warme noordzeewater,in de avond weer onder nul duikt wanneer de wind terugdraaidt.

Actuele situatie:
Koude continentale landlucht bepaalt het weer en de wind neemt wat af. Het is helder en overal komt er matige vorst voor.
Verwachting:
Helder en zeer koud. Matige tot strenge vorst met minima tussen -9 in Zeeuws Vlaanderen,-10 in het noorden van Belgie,-12 en Brabant en Centraal Nederland,tot lokaaql -15 in Limburg,Achterhoek,en in de Belgische Ardennen. Op de Wadden minima rond de -7 graden. Vrijdag toenemende bewolking en vooral in de zuidwesten,zuiden,en westen sneeuwbuien,waarbij er een mooie tapijt achtergelaten zullen worden,in het noordoosten en oosten blijft de sneeuw beperkt tot een dun laagje. De maximum temperatuur ligt tussen -6 in Centraal Limburg,-3 in Zeeland en Zeeuws Vlaanderen,-2 aan de Belgische kust en even +2 graden in de noordelijke deel van Kop van Noord Holland (van Anne Powelanna t/m Den Helder). De wind is tijdelijk veranderlijk van richting,later in de namiddag ruimend naar het oosten.

Zaterdag en zondag koud overdag bij maximum temperaturen tussen -2 en de -4 graden,en zeer koude nachten.Vooral waar er sneeuw ligt kan het kwik flink onderuit gaan tot lokaal-16 graden! En begin in de nieuwe week blijft het koud met matige tot strenge vorst,en matige of lichte vorst overdag. Dinsdag kans op wat sneeuw.

Een hele fijne avond allen.




Bron: Meteo Clinge (c)2012
Kaarten: Wetterzentrale (c)2012
Bericht laatst bijgewerkt: 02-02-2012 19:53

Modellenbespreking: Vrijdag enkele sneeuwbuien   ( 1028)
Johny (Hulst) -- 02-02-2012 19:53
Re : Modellenbespreking: Vrijdag enkele sneeuwbuien   ( 552)
Stefan (Hellevoetsluis) -- 02-02-2012 19:55