Modellenbespreking: Houdt de winter aan?

Bericht van: Johny (Hulst) , 07-02-2012 19:43 

CLINGE-
De modellen geven voor derest in de week aanhoudend winters t/m zaterrdag,zondag en maandag wordt het een moeilijke zaak. Zondag zou volgens de modellenberekeningen in het noordwesten van het land licht gaan dooien en even zich uitbreidt naar het zuidoosten door een tijdelijke inzettende noordwestelijke stroming. Daarna zou de winter opnieuw eens toe kunnen slaan,deze keer met een vuil karakter. Dit zou vanaf medio volgende week woensdag/donderdag met zware sneeuwval kunnen gebeuren door een depressie die zich ten zuidoosten van Duitsland gaat vestnestelen waarbij boven onze omgevoing de wind naar de noord tot noordoosthoek brengt en zeer koude actrische lucht naar West Europa gaat uitstromen. Zo ver is het nog niet,we gaan nu maar eens kijken wat derest in deze werkweek gaat doen. We genieten zeker t/m zaterdag van dit vriezend schaatsweer.

Vandaag kwam in Clinge (Zeeland ) de temperatuur niet hoger uit dan -6,5 c! De wind voelde vandaag snijdend koud aan. Overal in het land zijn de schaatsers actief,wel is het nog op aantal plaatsen het ijs niet zo betrouwbaar,dus ga alleen op het ijs waar het veilig is. Zo is er vandaag in Goes nog een man door het ijs gezakt.Er ligt daar sneeuw op het ijs waarbij zwakke plekken verborgen ligt. In het" Elfstedentochtgebied" zijn de ijsmeesters bezig met het meten van het ijs,hoeveel er na elke nacht dikker is geworden.

Actuele situatie 19:23 uur:
In het hele land vriest het matig. Er zijn opklaringen,ook zijn er vanuit het oosten soms wolkenvelden waaruit plaatselijk wat gevlok valt. De temperatuur ligt tussen -7 en de -9 graden. Er staat een ijskoude noordoostend.

Verwachting:
Matige,en lokaal strenge vorst. Minima tussen de -7 en de -10 graden behoren tot de mogelijkheden. Overgens wisselend bewolt en lokaal kan er wat lichte sneeuw vallen,veel stelt dit niet voor.Woensdag is het wisselend bewolkt met af en toe zon en kan er boven aantal plaatsen wat lichte sneeuw gaan vallen. De temperatuur ligt overdag tussen -2 en de -3 graden. Wel neemt de wind wat af. Later in de avond helder weer en een zeer koude nacht volgt. Het gaat dan van woensdag op donderdagnacht weer streng vriezen bij minimum temperaturen tussen de -10 tot -15 graden. Vrijdag is het zonnig,maar later kan er wat sneeuw gaan vallen. Ook zaterdag kunnen de schaatsers lekker op het ijs uitleven. En dan zondag... Nou,ik verwacht dat het noordwesten van het land met lichte dooi te maken zullen krijgen en in het midden,zuidwesten,en zuidoosten in de vorst blijft. Over het hele land is er kans op wat sneeuw,in de kop van Noord Holland en de Waddeneilanden mischien ook IJZEL.





Bron: Meteo Clinge (c)2012
Kaarten: Wetterzentrale (c)2012
Bericht laatst bijgewerkt: 07-02-2012 19:44

Modellenbespreking: Houdt de winter aan?   ( 1549)
Johny (Hulst) -- 07-02-2012 19:43
Re : Je vergeet donderdag? vind ik een 'link' dagje voor 't ijs   ( 405)
Danny (Den Haag) -- 07-02-2012 20:46
Is deze vandaag al langs geweest?   ( 455)
Wijnand (Joure) -- 07-02-2012 20:51