Modellenbespreking: Op lange termijn erg onzeker

Bericht van: Johny (Hulst) , 08-02-2012 19:21 

CLINGE-
Wat de modellen betreft,zijn ze op langere termijn aan het zwabberen. In de volgende runs zien de kaarten in de komende dagen weer wat beter uit,maar op langere termijn gezien,is het erg moeilijk om een langere termijn op te stellen.De vraag is,of de Elfstedentocht op zaterdag of zondag door kan gaan of niet,als het op zondag door gaat,dan zou dit net op het randje kunnen gebeuren en de verwachtingen van vanmiddag ziet het voor Friesland ook niet allerbest uit. Ik vindt wel dat het KNMI de maximum temperatuur voor morgen aan de hoge kant verwacht wordt en in Friesland morgenmiddag gewoon 2 graden dooit,terwijl GFS Friesland nog net op de wip onder de vorstgrens zit.
We wachten nog af op de nieuwe pluim die rond 21:30-22:30 uur verwacht wordt hoe deze pluim zou kunnen worden,de pluim van vanmiddag zag het er niet allerbest uit.

Actuele situatie 19:04 uur:
Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Ook daalt de temperatuur,momenteel vriest het tussen de -2 en de -5 graden. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig.

Verwachting:
In de nacht het meest helder en matige vorst,lokaal ook streng,minima ligt tussen de -6 in Friesland en de kop van Noord Holland,tot -8 a -9 in Zeeuws Vlaanderen,Brabant,Midden Nederland,en lokaal -10 graden in Limburg en in de Achterhoek. Donderdag meer bewolking en later kans op wat sneeuw,vooral in de zuidelijke landhelft van het land.In het noordwesten en noorden ook met IJZEL en natte sneeuw of wat regen. Later op de dag draait de wind naar de oosthoek en valt de vorst opnieuw in. De maximum temperatuur ligt eventjes tussen +3 op de Wadden,2 in Noord Holland en Friesland en in de zuidelijke landhelft blijft het licht vriezen bij maximum temperaturen tussen -1 en de -4 graden. Van donderdag op vrijdagnacht vriest het matig en is het overal droog. De temperatuur daalt in de nacht naar -9 graden. Vrijdag is het zonnig,afgewisseld door wolkenvelden. De temperatuur blijft op vrijdagmiddag overal onder het vriespunt. Ook zaterdag kunnen we op de schaats genieten en vriest het in de nacht matig,zaterdagmiddag licht. Zondag zijn de verwachtingen onzeker,en dit maakt voor het opmaken op een weersverwachting erg lastig. Vooral in het noorden van het land zou het wel eens licht gaan dooien,en in het zuiden nog licht vriest door het krimpen van de wind van noordoost naar Noordwest.





Bron: Meteo Clinge (c)2012
Kaarten: Wetterzentrale (c)2012

Modellenbespreking: Op lange termijn erg onzeker   ( 1310)
Johny (Hulst) -- 08-02-2012 19:21