Modellenbespreking: Winters weekeinde,daarna dooi

Bericht van: Johny (Hulst) , 09-02-2012 20:31 

CLINGE-

Geniet maar nog even op dit unieke winterweer. Want het lijkt erop dat er vanaf maandag een westcirculatie zich probeert in te stalleren. Of dit geheel zal lukken,is nog niet helemaal zeker,maar op grond de NAO-en AO-index zou dit wel eens een einde aan de winter kunnen gaan betekenen.

De kaarten zien er niet meer overtuigend uit dat de winter volgende week terug keert,er ligt een hogedrukgebied boven het Azorengebied in de weg die vanaf maandag bij ons eerst met een vochtige noordwestelijke stroming begint en dit gaat niet zonder slag of stoot want dan zou er wel eens sneeuw,overgaand in IJZEL en daarna regen kunnen overgaan met kans op dooimist. In de loop eind volgende week pomp er dan nog steeds minder koude lucht West Europa binnen en met wisselvallig weer gepaard zullen gaan. Dit zou het meest regenbuien zijn en omdat de vorst in de grond zit,is er 'smorgens,in de nachten,en 'savonds wel gladheid mogelijk,vooral tijdens de opklaringen. En een groene wereld met dooi is natuurlijk geen echt winter meer.

Actuele situatie:

In het noordoosten,noorden,en midden van het land klaart het op,in het zuiden en zuidwesten komt er nog veel bewolking voor waarbij uit de bewolking nog plaatselijk wat hele lichte motsneeuw valt. De temperatuur begint overal te dalen.

Verwachting
In het zuidwesten bewolkt en eerst plaatselijk wat lichte motsneeuw,maar vanuit het noordoosten uit opklarend en helder. Lichte geleijdelijk overgaand in matige vorst met minima tussen -6 en de -9 graden. Later in de nanacht vanuit het noordoosten geregeld wolkenvelden,maar droog. Vrijdag overdag droog en zonnig,soms ook met wolkenvelden.Kouder,de temperatuur ligt tussen de -2 op de Wadden,tot -4 in het zuiden. Er steekt een matige noordoosten tot oostenwind op. Vrijdag naar zaterdagnacht wordt het bitterkoud en vriest het op veel plaatsen streng,bij minimum temperaturen tussen de -10 en de -14 graden.Zaterdag opnieuw zonnig vriezend winterweer. Zondag opnieuw zon maar later meer bewolking.Ook zondag is het opnieuw koud bij maximum temperatuur tussen -3 en de -4 graden. Daarna wordt het minder koud en valt er vanuit het noorden sneeuw en maandag ook IJZEL! overgaand in regen. De strenge vorst raken we helaas kwijt en de maximum temperaturen lopen op naar waarden tussen de +2 a 3 in het zuiden tot +7 in de kop van Noord Holland en dan is het..Exit winter!





Bron: Meteo Clinge (c)2012
Kaarten: Wetterzentrale (c)2012

Modellenbespreking: Winters weekeinde,daarna dooi   ( 1521)
Johny (Hulst) -- 09-02-2012 20:31
Opklaringen vanuit het no'en.... Zucht!   ( 763)
Emil (Amsterdam) -- 09-02-2012 20:45