Left Mover (supercell in Duitsland) ~22.55

Bericht van: Sander (Tynaarlo) , 24-06-2016 23:21 

Naast al het Limburgse geweld wil ik even een serie onbewerkte stills delen die ik neer heb kunnen schieten over de grens van Groningen, vlakbij Papenburg (Aarschendorf).

Hoewel ik aanvankelijk de eerste Left Mover wou bekijken die ontstond t.h.v. Almelo, bleek die naar Oldenburg te koersen, misschien wel te ver om te halen.

Na wat twijfel en terughoudendheid, ben ik wel op pad gegaan toen de cap bij Nieuw Beerta (Groningen) zo goed als weg was. In die omgeving aangekomen, bleken de aflandige winden behoorlijk roet in het eten te hebben gegooid: de forse CAPE was weg en de CIN weer hoog.

Ik besloot Duitsland in te gaan en een van de Left Moving Supercells te pakken die in sequentie nabij Haren (Ems) geboren werden. De eerste zat achter wat regen waardoor we die lastig konden zien vanaf een dam. Maar de tweede, veel actievere cel (gezien ontladingen), konden we makkelijk onderscheiden en volgen. De regenvrije basis was niet wat ik gehoopt had; er was een hoekige verlaging te zien, maar niet veel meer. Dat is gek voor een supercell met 65+ dBZ op de radar (bovenin het beeld van Kachelmann)...

Mijn vriendin was zo lief om met haar arendogen de bel-achtige figuren eronder te duiden: het was de verwachte wallcloud inclusief 'stacked plates'. AWESOME!

In de hoop dichterbij te komen, een aantal kilometers gemaakt, 20 gereden over een dorpsplein, op twee langzaam rijdende treinen gewacht en een vaag boerenweggetje genomen... en toen stonden we pal waar we moesten staan; beetje veel bomen, dat wel, maar vrij van de zeer nabije hagelkern und so.

Dat ik een beetje van mijn vreugd mag overbrengen, want volgens mij waren wij de enigen daar!

Op mijn OneDrive heb ik meer materiaal en de rauwe filmpjes: disclaimer voor intieme teksten en de hodographs waren nou niet echt LM bevorderend, vandaar "dit kan eigenlijk niet".

https://1drv.ms/f/s!AvgR9yc9F7FXp24tKcJzsoEjdlHL








Left Mover (supercell in Duitsland) ~22.55   ( 1169)
Sander (Tynaarlo) -- 24-06-2016 23:21