Hogedrukgebied: zacht, rustig en vaak vrij zonnig nazomerweer

Bericht van: Johan Kamphuis (Zuidhorn) , 22-09-2017 11:00 

Heel langzaam trekt een zwak koufront van west naar oost over het land. In het westen is het vanochtend bewolkt en vooral in het zuidwesten valt wat regen. Vanmiddag neemt de bewolking in het oosten toe maar het front verpietert ook enigszins waardoor de wolken  minder dik worden. Hier en daar kan nog een buitje voorkomen. Het wordt 16 graden in het noordwesten tot 19 in Limburg. De wind draait van het zuidwesten naar het westen tot noordwesten en is zwak, rond 2 Bft. Komende nacht opklaringen en minima rond 7 of 8 graden. Kans op een mistbank.

Morgen krijgt een hogedrukgebied boven Noordwest-Rusland en Scandinavië meer invloed op het weer bij ons. Er zijn flinke zonnige perioden, al heeft het noordoosten last van een paar wolkenvelden, gekoppeld aan het front dat dan maar net over de grens ligt. Ook in de vroege ochtenduren kunnen hier en daar lage wolken voorkomen, die vrij spoedig oplossen. In Zeeland later op de dag mogelijk een paar velden met lage wolken vanaf zee. Het lijkt overal droog te blijven en het wordt rond 17/18 graden bij een zwakke wind.  Eerst uit het noorden, later noordoost, rond 2 Bft.  In de nacht is het fris bij 7 graden Kans op een mistbank.

Zondag zorgt het Noord-Europese hoog voor een vrij zonnige tot zonnige najaarsdag. Misschien dat er in het noordoosten later op de dag een paar wolken vanuit Duitsland komen binnen druppelen. Het wordt 18 tot 20 graden bij een zwakke of matige wind uit het oosten tot noordoosten, 2/3 Bft. In de nacht 10 graden.

Maandag heeft het zuiden de meeste zon. In het noorden en midden van het land komen ook een aantal velden met lage bewolking voor die vanuit Duitsland overkomen. De grijzigheid houdt verband met het naderbij komen van een hoogtestoring boven het midden van Europa. Er zou zelfs een spatje regen kunnen vallen. Het wordt 18 tot 20 graden bij een zwakke of matige wind uit het oosten tot noordoosten.

Dinsdag zijn de veranderingen niet zo groot. Het hoog boven Rusland en Scandinavië houdt stand maar kan niet voorkomen dat zwakke storingen dichtbij ons land kunnen komen. Naast zonnige perioden komen er ook een aantal wolkenvelden voor en zou er in de loop van de dag een bui tot ontwikkeling kunnen komen. Het wordt 17 of 18 graden in het noorden tot 20 of 21 zuidelijk van de grote rivieren bij een zwakke of matige wind uit het oosten tot noordoosten.

Woensdag blijven ook zwakke storingen op afstand. Het lijkt dan ook een zonovergoten dag nazomerdag te worden met temperaturen van 19 of 20 graden in het noorden tot 22 in het zuiden. De oostenwind is zwak of matig, 2/3 Bft. Mogelijk wordt het donderdag nog iets warmer.  

 

Weerbeeld

Wind

richting

Wind kracht

Min

temp

max..

temp

zon

neerslag

za

Rustig en geregeld zon

n

1-2

   7

 18

60

20

zo

Rustig en vrij zonnig

o-no

2-3

   7

 19

70

10

ma

Rustig met wolken en zon

o-no

2-3

 10

 18

50

20

di

Rustig met zon/bewolking en lokale bui

o-no

2-3

 10

 19

60

30

wo

Zonnig nazomerweer

o

2-3

 10

 21

80

10


Hogedrukgebied: zacht, rustig en vaak vrij zonnig nazomerweer   ( 1156)
Johan Kamphuis (Zuidhorn) -- 22-09-2017 11:00