Het leest als een vrij normale winter hier in Nowy Targ

Bericht van: Aileen (Nowy Targ - 666m) , 05-12-2017 10:31 

Zonder die wind dan, die hebben we hier niet zoveel. Ga uit van een wintergemiddelde van tussen de -4 en -6 en uiteindelijk 500-600 hellmann in De Bilt.

Vind het ook wel grappig dan men mensen aanraadt niet de weg op te gaan - mensen moeten nou juist de weg op om die sneeuw enigszins plat te rijden. Als men er dan zand overheen strooit kan men gewoon met 110 over de autobaan blijven doorrijden, zolang je deftige winterbanden hebt.

Wel vorig jaar in Bieszczady een dergelijk scenario nog mogen meemaken - we hadden daar voor een week een vakantiehuisje gehuurd, en twee dagen na aankomst hadden we een zware sneeuwstorm die een halve meter dumpte, waarna de wind duinen van een meter opgooide op de hoogvlakte tussen Cisna en Komancza. Ik terug naar Nowy Targ met mijn diesel, om het huis deftig op te stoken en de pomp aan te zetten zodat het water zou blijven doorstromen door de leidingen (we hadden tot -35, wou voorkomen dat alles kapot ging vriezen)

Politie en grenswacht stond aan de uitgang van Cisna om iedereen af te raden door te rijden via die - naar hun mening, onbegaanbare weg naar Komancza - maar lieten uiteindelijk ons toch door. Twintig centimeter sneeuw op de weg, duinen soms van een halve meter tot een meter. Gewoon een kwestie van minimaal zestig blijven rijden, flinke dot gas voordat je de sneeuwduin raakt met enigszins een hoek, stuur recht houden. Zondra je erdoor bent, gasgeven en als je grip voelt, dan pas bijsturen. De eerste duin waar je op die manier doorheen ploegt voelt eng, maar bij nummer drie of vier begint het leuk te worden. Heel veel lol gehad op die weg. Even voor Komancza weer gestopt door de flikken, die ons vertelde dat we de eerste waren in een uur die erdoorheen waren gekomen. Kop warme koffie aangeboden uit de thermosfles die we bijhadden en weer verder 🙂 

Wat videotjes van die week:

7 januari in mijn straat

Ergens in Beskid Niski op 7 januari

En zo zag de weg eruit waar de flikken ons niet overheen wouden laten rijden... :-P

En zo zag de weg eruit waar de flikken ons niet overheen wouden laten rijden :-P

Gott hat die Erde nur einmal geküsst. Genau an dieser Stelle, wo jetzt Nimwegen ist

Pauzemuziekje - De Gruwelijke Winter: Noordzee als IJszee   ( 1167)
Micha (Bodegraven) -- 04-12-2017 17:41
Pracht verhaal weer. Wat zou het Hellmann getal zijn?   ( 473)
Fabian (Bergen op Zoom) ( 8m) -- 04-12-2017 17:53
Véél meer.   ( 444)
Micha (Bodegraven) -- 04-12-2017 18:01
Het leest als een vrij normale winter hier in Nowy Targ   ( 248)
Aileen (Nowy Targ - 666m) -- 05-12-2017 10:31
  Wat een verhaal  
Erik (Veendam) -- 04-12-2017 19:37