Flashback: 22 augustus 2004 - 2018

Bericht van: Hendrik (Londerzeel-B) , 22-08-2019 12:34 

 

Zondag, 22 augustus 2004

Toen de hele zaak er vanochtend grijs en somber uitzag leek het ernaar dat er van de mooiweersvoorspellingen voor vandaag niet veel in huis zou komen en dat we ons tevreden zouden moeten stellen met het feit dat het droog bleef, doch zoals het de voorbije dagen blijkbaar de gewoonte is geworden, is de zon er in de loop van de voormiddag opnieuw doorgebroken en kregen we alsnog een stralende zomerdag met felwitte stapelwolkjes en wat sierlijke hoge wolkensluiers aangeboden, waarbij de temperaturen konden oplopen van een koele 10,6 naar een aangename 23,6 graden. Dit bij een zacht briesje uit het zuidwesten, een hoek waarin ondertussen steeds meer hoge sluierwolken beginnen op te duiken, en dat belooft weinig goeds, vannacht en morgen duiken we opnieuw de wisselvalligheid in met een flinke portie regen, buien, lokaal onweders en temperaturen die opnieuw een bengee - sprong zullen maken...

 

Maandag, 22 augustus 2005

Het was iets minder zacht dan gisterenochtend al hadden we met 13,0 graden als minimum zeker niet te klagen. Dit kon echter niet gezegd worden van het wolkendek van gisterenavond dat blijkbaar geen vin verroerd heeft en zich nog steeds over Malderen en omstreken uitspreidde. Langzaam maar zeker kwam er echter schot in de zaak en rond de middag sloeg het weer dan compleet om toen de Stratusbewolking volledig openbrak en overging in verspreidde mooiweerswolkjes Degenen die de dag buiten doorbrachten zullen er in elk geval geen spijt van krijgen met de temperaturen die opliepen tot een aangename 24,7 graden. De bewolking is echter nooit helemaal verdwenen en ook nu wordt de Malderse hemel voor de helft in beslag genomen door Stratocumulus partijtjes en wat verspreide Cirrusbewolking. De wind was opvallend zwak vandaag met maximaal 12,9 km/h uit het WNW enwe bleven opnieuw gespaard van enige neerslag al lijkt er vanaf woensdagavond opnieuw veradering in te komen met vanaf donderdag zelfs onweerskansen en grillig weer.

 

Dinsdag, 22 augustus 2006

Een wolkenloze hemel was wat onze eerste indruk was bij het aanschouwen van het eerste daglicht, doch wie zijn blik op de zuidwestelijke horizon liet vallen, ontwaarde meteen een drietal erg volumineuze stapelwolken die aangaven dat we nog niet van de onstabiliteiten verlost waren. Korte tijd later verdwenen de stapelwolken... achter een laaghangend Stratuswolkendek waarop een eerder herfstachtige episode werd ingezet, maar het bleef wel droog. De zon wist er, na voldoende op kracht gekomen te zijn, gelukkig nog de schaar in te zetten waardoor we meteen weer opklaringen kregen, maar ondertussen hadden de drie stapelwolken van vanochtend reeds gezelschap gekregen van tientallen nieuwe exemplaren, en stroomden er uit het Nederlandse weerforum reeds verschillende meldingen binnen van stortregen, onweer en wateroverlast. De eerste druppel moest toen echter nog vallen in Malderen, en dat zal blijkbaar niet voor vandaag zijn vermits de buien het bijna uitsluitend op het noorden van Holland gemunt lijken te hebben. Fraai zomerweer kregen we er dan ook voor in de plaats terwijl de zon het kwik weer kon opdrijven van 12,0 in de ochtend naar 22,8 graden in de late namiddag. Een volledig uitgemergeld warmtefront zorgde naar de avond toe voor een melkachtig kleurende lucht maar ondanks de stabiliserende werking hiervan bleven de stapelwolken het nog vrij lang volhouden. Van het front hoeven we geen neerslag te verwachten, die komt er pas wanneer het veel aktievere koufront morgenavond het Vlaamse binnenland zal overspoelen, gevolgd door verse buien die de werkweek wisselvallig zullen doen eindigen.

 

Woensdag, 22 augustus 2007

Terwijl het weerstation afgelopen nacht werd gegeseld door de ene stortbui na de andere (echter ook nu zonder onweer) ontwaakten we vanochtend onder een grijze hemel in droge omstandigheden. Op het eerste zicht was er niks bijzonders aan, maar wie zich in de buitenlucht waagde werd meteen verrast door de toch wel erg warme lucht waar we ons nu in bevonden. Het leek net hoogzomer bij minima van 16,3 graden ondanks het feit dat er geen sprankje blauwe lucht te bekennen viel. Het koufront van de mini- depressie lag tegen zonsopgang echter reeds ter hoogte van de A12 in Londerzeel en van daaruit was het slechts een kwestie van minuten om Malderen te bereiken. Dit ging eveneens gepaard met flinke slagregens maar voordat het tot iemand kon doordringen dat het weer aan het regenen was, klaarde de hemel op in het oosten en kregen we zowaar mooi zomerweer met brede opklaringen aangeboden. Ook hier was het echter geen slecht idee om er snel bij te zijn want er kwamen meteen weer wolken opzetten die eerst erg fraai oogden in de vorm van stevige Cumuli congesti die zich boven de horizon samenpakten, maar er al snel de fun uithaalden toen ze het volledige luchtruim voor zich gingen opeisen en voor een buiig weertype zorgden. De buien gingen rond de middag over in gewone regen, afgewisseld met perioden van motregen, waardoor we ons opnieuw ver in de herfst waanden. De temperatuur steeg nauwelijks en haalde slechts 19,4 graden terwijl de noordoostelijke wind met haar snelheden tot 35,4 km/h het herfstgevoel nog meer benadrukte. Later (het was ondertussen al bijna avond) leken er opklaringen in aantocht te zijn, maar uiteindelijk bleek dit slechts een schijnmaneuver te zijn van Moeder Natuur want het betrof slechts een tijdelijk wat dunner worden van de bewolking die kort daarna werd afgestraft met extra regen en motregen. Echte opklaringen met stukken blauwe lucht erin kregen we pas tegen zonsondergang te zien. Vanaf dan bleef het rustig en droog voor de rest van het etmaal. Er was ondertussen reeds 4,2 mm regen gevallen.

 

Vrijdag, 22 augustus 2008

Op uitbundige zonneschijn hoefden we bij het aanbreken van de dag niet te rekenen door toedoen van een nabijgelegen koufront dat ons heel wat Altostratus, Altocumulus en Stratocumulusbewolking toezond. Wel konden we rekenen op ochtendtemperaturen van 12,1 graden. Een omvangrijke buiencluster die aan de voorzijde van het front ontstond, bevond zich boven Frankrijk en leek aanvankelijk een compleet verregende dag te zullen veroorzaken, doch de buien misten ons en kwamen ruimschoots ten oosten van het Malderse weerstation terecht, en zoals dikwijls het geval is bij buiengebieden die ons missen, ontstond daar plaatselijk ook onweer op. Van de wolken raakten we daarentegen niet meer af en deze lieten tijdens de 'zonnigste' momenten van de dag slechts ruimte voor een zwak waterzonnetje. Rond de middag begon het lichtjes te regenen, maar de hoeveelheden bleven verwaarloosbaar en na een uurtje werd het alweer droog. De bewolking bleef echter en weerhield het kwik ervan om hoger dan 19,9 graden te klimmen. Na de middag leek de bewolking zich vooral in het zuidoosten te consentreren terwijl het in het noordwesten veel lichter oogde en er opklaringen leken te zijn. Het is echter uit die richting dat we later flink wat regen te verwerken kregen nadat zich omvangrijke stapelwolken ontwikkelden die onder de nog steeds intakte Altostratuslaag begonnen op te bollen. De neerslag had aanvankelijk een buiig karakter, maar ging vervolgens over in gewone regen terwijl er uiteindelijk een afwisseling van lichte regen en motregen volgde. Later op de avond werd het dan alsnog rustig terwijl er vanuit het westen opklaringen binnendreven. Het uitzicht werd nu bepaald door aambeeldvormige wolkenstrukturen van het wegtrekkende koufront in het oosten en Stratocumulus en Stratus fractus die vanuit het westen kwamen opzetten om het roer over te nemen. Er blijven echter nog brede opklaringen over die op hun beurt dan weer voor een vrij kille avond zorgen door de snelle afkoeling. De regenzone blijkt uiteindelijk goed te zijn geweest voor een neerslagtotaal van 1,0 mm. De wind zocht het vandaag vooral in zuidwestelijke richtingen en haalde hieruit snelheden tot 20,9 km/h.

 

Zaterdag, 22 augustus 2009

De veelbelovende, diepblauwe lucht werd vanmorgen al snel volgezaaid met diverse stapelwolken die snel toenamen in aantal en volume. Alsof het nog niet erg genoeg was, gingen ze zich vervolgens uitspreiden tot Stratocumulusvelden, waardoor de zon het vooral na de middag zwaar te verduren kreeg. Gelukkig bleef het droog en vooral in het uiterste westen van het land bleek het met de bewolking nog aardig mee te vallen. De temperaturen waren aangenaam met 26,5 graden als maximum, maar vanochtend was het weer bibberen bij minima van 11,3 graden. Zoals het gewoonlijk bij stapelwolken gaat, losten deze 's avonds op toen de thermiek wegviel en lieten de erdoor gevoede Stratocumulusvelden het ook al snel afweten. Enkel in het oosten was bij zonsondergang nog tamelijk veel bewolking te zien, maar ondanks de brede opklaringen voelde het niet meer zo koud aan als gisteren. We konden het neerslagtotaal van 0,0 mm dus in comfortabele omstandigheden aflezen, terwijl we opnieuw konden vaststellen dat de tot 19,3 km/h uithalende west- zuidwestenwind is gaan liggen.

 

Zondag, 22 augustus 2010

Het was erg zwoel afgelopen nacht bij temperaturen die niet beneden 16,9 graden zijn uitgekomen. Daar hoorde echter een grijze hemel bij waardoor het tijdens een groot deel van de voormiddag leek alsof we ons zomerse intermezzo reeds achter de rug hadden. Rond de middag kwamen er dan op een west- zuidwestelijk briesje tot 19,3 km/h alsnog opklaringen binnengedreven en zagen we de bewolking overgaan van Cumulus fractus, Stratocumulus en Cumulus naar voornamelijk Cirrostratusbewolking. De zon liet deze kans niet liggen en deed het meteen opwarmen tot een drukkende 25,8 graden. Tijdens de namiddag kwam er opnieuw meer Stratocumulus, Cumulus en Altostratusbewolking opzetten, wat gevolgd werd door regen. Deze kwam tamelijk onverwacht doordat de bewolking er op dat moment niet zo dreigend uitzag en de zon nog scheen. Maar toch werd de regen snel intenser met opvallend dikke druppels. Er volgde een krachtige regenbui die zelfs licht onweer aan boord had met twee tamelijk nabije inslagen. Met een neerslagintensiteit van 41,8 mm/h was dit het zwaarste onweer sinds oktober vorig jaar, maar meer dan 3,2 mm bracht het uiteindelijk niet op. De buien trokken opvallend snel weg naar het oosten zodat er binnen de kortste keren niets meer van te zien was. Nu werd vooral de oostelijke helft van het land de speelbal van erg krachtige stortbuien die er plaatselijk voor flinke wateroverlast zorgden. Een uitloper van de buienlijn kon na een paar uur echter nog net Malderen meepikken waardoor we terug een kortdurende regenbui met zeer dikke druppels over de vloer kregen. Deze vulde het dagtotaal verder aan tot 3,4 mm waarna het definitief droog werd. Voor vandaag dan toch, want die mengeling van Altocumulus en Altostratus in combinatie met rood uitslaande radarbeelden beloven niet veel goeds voor degene die op een droge nacht en ochtendspits zit te wachten....

 

Maandag, 22 augustus 2011

Het was afgelopen nacht iets koeler (15,2 graden) met veel Stratocumulus en Altostratusbewolking waartussen Cumulus congestus verscholen zat. Dit was vooral in het zuiden het geval, want daar bevond zich de regenzone die de overgang naar de gisteren weggetrokken warme lucht markeerde. Deze deed nu een poging om weer naar het noorden op te rukken waarbij er een aantal stevige buien werden gevormd. Op het eerste zicht was er geen onweer bij, al werd er net onder de Franse grens een flink onweerscomplex gevormd waarmee we later op de dag te maken zouden krijgen. De buienlijn trok kort voor de middag over Malderen waarna we een aantal opklaringen kregen aan de voorzijde van het onweerscomplex. Hierin warmde het snel op (we zaten terug aan de tropische zijde van de regenzone) en ging het drukkend aanvoelen bij een stekende zon en een naar 23,0 graden gestegen temperatuur. Op het einde van de namiddag kwam dan de onweerszone binnengedenderd, maar deze was ondertussen al zodanig afgezwakt en uitgemergeld dat er slechts regen viel toen het ding in Malderen arriveerde. Degenen die over een goed gehoor beschikten, konden misschien nog net een vage rommel in de verte onderscheiden, voordat de regen ons met opvallend dikke druppels bereikte. Het 'onweer' werd gekenmerkt door opvallend weinig wind waarna het snel lichter werd vanuit het zuiden. Nu was er vooral hoge en middelhoge bewolking (Cirrostratus, Cirrus densus en Altostratus) te zien terwijl er voor de bui uit net veel lage bewolking te zien was waaronder Stratocumulus en Cumulus. Het was wachten tot zonsondergang voordat een nieuwe onweershaard ons bereikte, met ongeveer om de minuut een bliksemflits en af en toe vaag gerommel in de verte. Dit onweer was duidelijk een stuk actiever maar bereikte ons pas tegen middernacht waardoor het dagtotaal van ... mm ongewijzigd bleef Wel werd het bij de nadering van de bui erg winderig en haalden we snelheden tot 38,6 km/h uit het westen wat ook de maximumsnelheid werd.

 

Woensdag, 22 augustus 2012

De koelere zeelucht is vandaag pas echt tot in de Lage Landen doorgedrongen waardoor er geen sprake meer was van een zwoele nacht. De aangevoerde lucht was uiteraard wat vochtiger waardoor er gemakkelijk wolken werden gevormd: Stratocumulus, Stratus fractus en Cirrus in de ochtend en vooral stapelwolken overdag. Er stond erg veel wind met snelheden tot 27,4 km/h uit het westen. In combinatie met de stoffige en uitgedroogde bodem waren vooral dragers van contactlenzen en mensen met stofallergie slachtoffers, maar ook beheerders van natuurparken (brandgevaar) en zonnebaders hebben al betere tijden meegemaakt. Op het einde van de namiddag leek de verlossende regen eraan te komen toen we Cirrostratus en Altostratus bewolking zagen aankomen die steeds dikker werd. Maar het ging om een hoogtefront en toen de lucht wat verderop plots weer helderblauw werd, was meteen duidelijk dat het einde van de droogte nog niet voor vandaag was. Het kwik bleef wat achter maar in vergelijking met de gemiddelde zomerdag die we in 2012 gekend hebben viel die 24,3 graden zeker nog best te pruimen. Er volgde een schitterende zonsondergang toen een aaneengesloten band van Altocumulus virga letterlijk in vuur en vlam leek op te gaan en daarna koelde het erg snel af naar de uiteindelijke dagminima van 13,4 graden. De pluviometer wees 0,0 mm aan, tenminste als we er het aantal mm stof en zand eerst aftelden.

 

Donderdag, 22 augustus 2013

Terwijl de aanvankelijk erg fraaie weersvooruitzichten waren bijgesteld naar een kille regendag, bleek het nu uiteindelijk toch nog een mooie zomerdag te worden. Voor wie zich niet te dicht bij de kust bevond tenminste, want de regenzone was er wel degelijk, en neerslag laten vallen deed hij eveneens. Het duurde niet lang voordat er uit die richting Altocumulusvelden binnendreven al waren er ook nog opklaringen die het afgelopen nacht lieten afkoelen naar 12,4 graden. De wolkenvelden waren het grootste deel van de dag erg dun waardoor de zon er nog regelmatig doorheenbrak. In het westen van het land sloegen de radarbeelden ondertussen blauw uit en vooral een strook van een twintigtal kilometer langs de kust werd door behoorlijk pittige regenvlagen getroffen. De neerslag maakte bij haar oostwaartse progressie een flauw bochtje naar links waardoor ze Malderen net niet bereikte. Vanuit het zuidwesten werden echter meer regenwolken aangevoerd waardoor we de voorste begrenzing van de regenwolken toch langzaam maar zeker zagen opschuiven naar het zuidoosten. Op het einde van de namiddag zagen we het dan ook in Brussel overtrekken met Altostratus translucidus en undulatus bewolking waarin soms indrukwekkende ribbel - en golfpatronen tre zien waren. In het noordwesten verschenen dan de eerste valstrepen van de regen en deze viel ook in Malderen. Het systeem was ondertussen echter al zodanig verzwakt dat de hoeveelheden nog maar weinig voorstelden. We hielden er 1,8 mm aan gezapige regen aan over toen het in het westen weer gedeeltelijk opklaarde. De wind stelde overigens ook weinig voor met slechts wat zwakke zuchtjes uit het noordwesten. Er volgde nu een zeer rustige en bijna windstille avond waarbij er in de zeer vochtige lucht al snel nevel werd gevormd. In de buurt van bossen waren dat zelfs laaghangende Stratus fractus wolken die zeker tussen de bomen voor een magisch uitzicht zorgden. De bovenluchten koelden ondertussen af waardoor er stapelwolken werden gevormd en de atmosfeer een heel onstabiel uiterlijk gaven met Castellanusbewolking en aambeeldvormige buientoppen erin. Maar deze 'buien' arriveerden op een verkeerd tijdstip want er was nu geen zon meer om ze bij te voederen zodat ze uiteindelijk een flauwte kregen en in elkaar zakten. De laatste zonnestralen werden zichtbaar als lichtgevende strepen in de vochtige en nevelige atmosfeer en samen met de warme lichtkleuren was dit alweer een plaatje dat er zeker mocht wezen. Bovendien konden we van zachte temperaturen genieten want het koelde vrijwel niet af en het was tegen middernacht nog steeds een 18-tal graden warm. De hoogste temperaturen werden echter al voor de wolkeninvasie gemeten met 24,1 graden. 

 

Vrijdag, 22 augustus 2014

De nieuwe regenzone was er vanochtend reeds vroeg bij. Althans wat bewolking betreft, want vanuit het westen kwamen flinke hoeveelheden Altocumulus en Cirrostratus binnendrijven die vlug tot een betrokken weertype leidden. Nachtelijke opklaringen deden het nog afkoelen tot 11,3 graden en zorgden nog voor een 'waterige' zonsopgang. Het grootste deel van de vmoormiddag verliep in betrokken maar droge omstandigheden terwijl de bewolking geleidelijk overging in Altostratus asperatus met haar bijhorende, typische structuren. Rond de middag begon het dan te regenen, maar de grote hoeveelheden die voorspeld waren, bleven uit en bleken vooral in Nederland terecht te zijn gekomen. Er volgde een nogal miezerige, kille namiddag waarin het onder een gesloten wolkendek niet warmer werd dan 16,8 graden. Tegen de avond gebeurde dan toch nog het grote wonder, en kwam de zon erdoor een een heel wat vriendelijker ogende hemel waarin slechts wat wolkenflarden te zien waren. Dankzij de slechts zwakke wind en de nog niet volledig uitgeputte zon konden we met wat verbeeldingskracht zelfs het woordje 'zomergevoel' over onze lippen krijgen. Maar dat duurde niet lang want in het westen pakten de wolken zich weer samen en kwam het tot een vrij pittige regenbui die zelfs met onweer werd afgesloten. Het ging om een buienlijn die vanuit het noordwesten kwam afgezakt en zich vervolgens in een oost- west positie ten zuiden van ons ging leggen zodat we vanuit het weerstation een mooi zicht hadden op de plots toegenomen bliksemactiviteit. Het onweer bleef daar lange tijd hange alvorens het verder opklaarde vanuit het noorden en terug rustig werd. Door de brede opklaringen, polaire lucht en zwakke wind koelde het terug snel af en lijken we opnieuw op een zomernacht met benedennormale temperaturen af te stevenen. Het onweer bleek uiteindelijk goed te zijn voor 4,6 mm wat het dagtotaal op 6,3 mm bracht.

 

Zaterdag, 22 augustus 2015

Na een zachte nacht met minima van 14,4 graden zagen we de bewolking erg onstabiel ogen met veldjes Altocumulus castellanus die weing goeds leken aan te kondigen (behalve voor de onweersliefhebbers onder ons). De bewolking loste echter op en er volgde een erg warme zomerdag waarin we van diepblauwe luchten konden genieten waarin niet het minste teken van bewolking meer te zien was. Het warmde op tot 29,2 graden. De wind was overwegend zwak en kwam uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen. Tegen de avond leek de lucht wat vochtiger te worden en werd het wat nevelig doch van bewolking viel nog steeds niet het minste spoor te bekennen. De zon ging in vuurrode kleuren onder en er volgde een zachte tot ietwat klamme maar rustige zomeravond waarin we een erg bekend voorkomend neerslagtotaal van 0,0 mm optekenden.

 

Maandag, 22 augustus 2016

Het warmtefront liet er afgelopen nacht geen gras over groeien, en de bewolking is dan ook zeer snel toegenomen waarna we tijdens het tweede deel van de nacht reeds met flink wat regen te maken kregen. In tegenstelling tot wat je in deze situatie zou verwachten had de regen een enigzins buiig karakter en waren er tussendoor ook nog droge perioden. ook tijdens de ochtend was dat zon en vielen er met momenten dikke druppels terwijl het op andere momenten gewoon droog bleef terwijl je eerder aanhoudende fijne motregen zou verwachten in deze omstandigheden. De bewolking was echter wel typerend voor een warmtefrontpassage, want deze was overgegaan in een mengeling van Stratus en Stratus fractus. Het is ook zachter geworden en bij minima van 14,4 graden voelde het (tussen twee windvlagen door dan toch) een beetje klam aan. Het leek een sombere en vrij natte zomerdag te zullen worden, doch halverwege de voormiddag klaarde het plotseling op en zagen we weer een diepblauwe lucht waarin de zon het beste van zich kon geven. De resterende bewolking bestond uit Stratus fractus, enkele Stratocumulusbankjes en een enkele pluk Cirrus bewolking. Nu leek het opeens een zonovergoten, warme zomerdag te zullen worden, doch er kwam massaal Stratus fractus bewolking opzetten die het luchtruim tijdens de namiddag al snel weer bijna volledig bedekte. Maar nog voordat we doorhadden dat het weer was omgeslagen naar een sombere en kille variant, kwamen we terug in opklaringen terecht waarbij we konden genieten van diepblauwe luchten en snel stijgende temperaturen richting 26,3 graden bij een brandende, zuiders aandoende zomerzon. Hier en daar was nog een klein bankje Stratocumulus of Altocumulus te zien, met een stuk of twee Cirruspluimpjes, maar tijdens de avond moesten we al heel veel moeite doen om nog ergens een wolkje terug te vinden. Het bleef ook aangenaam zacht al bleef de warmte niet echt plakken doordat de lucht aan de droge kant was en dus haar warmte niet zo goed vasthield. In de pluviometer vonden we ondertussen een dagtotaal van 1,6 mm terug, waarschijnlijk de laatste meetbare neerslag voor een langere periode zoals de weerkaarten er nu bijliggen.

 

Dinsdag, 22 augustus 2017

De bewolking is tijdens de nacht overgegaan in Stratocumulus die tegen de ochtend een erg fraaie, regelmatige struktuur had met donkergrijze dotjes die over het ganse luchtruim waren uitgespreid. Daartussen konden we de hogere bewolking zien hangen, al was deze er nauwelijks met enkel wat Cirrus en condensatiestrepen van vliegtuigen. Het was opvallend zacht met minima van 15,5 graden en er dreven opklaringen binnen waardoor we van een erg fraaie, zomerse dag konden genieten. Overdag werden er stapelwolkjes gevormd die zich gedeeltelijk uitspreidden tot Stratocumulus en er was bij momenten ook erg veel Cirrusbewolking zichtbaar. Vooral in het westen was deze goed vertegenwoordigd en de lucht had daar ook een nevelige schijn. We haalden maxima van 24,2 graden en tijdens de avond koelde het nauwelijks af door de steeds sterkere aanvoer van tropische luchtmassa's. De nadruk kwam daarbij steeds meer op de Cirrus en Cirrostratus bewolking te liggen terwijl de andere wolkensoorten het voor gezien hielden. Er volgde een zeer aangename, zachte en rustige zomeravond zols we ze in onze streken (normaal) maar zelden beleven. Soms leek het alsof er een plotse bui zou willen vallen door de valstreepachtige bewolking die tussen de nevelige, oranjeachtige kleuren bij zonsondergang te zien was, maar het bleef gewoon droog en we sloten de dag dus af met een neerslagtotaal van 0,0 mm. 

 

Woensdag, 22 augustus 2018

 De dag begon erg sfeervol met dauwdruppels en nevelslierten onder een heldere, zachtgekleurde blauwe hemel. Het was zacht met minima van 15,7 graden en er volgde een amberkleurige zonsopgang. Dit was het begin van een erg fraaie zomerdag hoewel we ondertussen in een iets koelere luchtsoort zijn terecht gekomen. De bewolking bestond uit Cirrostratus en een aantal stapelwolken die overdag werden gevormd. De wind kwam uit zuidwestelijke richtingen en we haalden maxima van 26,5 graden. Tijdens de avond was het aanvankelijk zacht bij verder oplossende stapelwolken terwijl de Cirrostratus weer leek te verdwijnen al had het invallende zonlicht een nogal fletse kleur. Na het intreden van de duisternis koelde het echter snel af waardoor de muggen weer op hun honger bleven zitten want meer dan de occasionele weeramateur die 0,0 mm neerslagtotaal kwam opmeten viel er niet te halen op de lege terrassen.

 

Virtueel ontmoetingsplatform Weerwoord: voor alle officiƫle en onofficiƫle activiteiten. Bezoek https://hub.link/Hc9qwig geen account of software nodig en coronaproof :

Flashback: 22 augustus 2004 - 2018   ( 134)
Hendrik (Londerzeel-B) ( 7m) -- 22-08-2019 12:34