Peter Kuipers Munneke komt met podcast

Bericht van: sebastiaan (bussum) , 09-10-2019 10:57 

http://www.nporadio1.nl/podcasts-uitgelicht/19048-nos-lanceert-podcast-met-weerman-peter-kuipers-munneke

Tegenwoordig komt mist minder vaak voor dan in de jaren zeventig, omdat de luchtkwaliteit sterk is verbeterd.

Dat is een van de wetenswaardigheden in de eerste aflevering van de podcast De Weerman, waarin NOS-weerman Peter Kuipers Munneke uiteenlopende vragen over het weer bespreekt. 

In de Journaal-uitzendingen krijgt Kuipers Munneke slechts twee minuten om over het weer van vandaag en morgen te vertellen. Het is maar een topje van de ijsberg die dan aan bod komt. De podcast De Weerman biedt hem een mooie gelijkheid om interessante achtergrondinformatie te geven over vragen als: Hoe ontstaat avondrood? Kan het gelijktijdig sneeuwen en onweren? Waarom zie je vliegtuigstrepen soms wel en soms niet? En wanneer komt er een Elfstedentocht?

In elke aflevering duikt de radio- en tv-weerman samen met Fleur Wallenburg dieper in een opmerkelijk weerfenomeen. In de eerste aflevering: herfstweer.

Naast luisteraarsvragen belt de weerman wekelijks met iemand die door zijn weersverwachting flink beïnvloed wordt. Ook geeft Kuipers Munneke opheldering over typische weerclichés als 'brede opklaringen' en 'wolkenvelden'. Abonneren kan via NPO Radio 1 of een ander podcastplatform.

Je tiefer man eindringt in das Wesen der Naturkräfte, desto mehr erkennt man den Zusammenhang von Phänomenen, die lange vereinzelt und oberflächlich betrachtet, jeglicher Anreihung zu wiederstreben schienen; desto mehr werden Einfachheit und Gedrängtheit der Darstellung möglich. Humboldt, Kosmos.

Peter Kuipers Munneke komt met podcast   ( 749)
sebastiaan (bussum) -- 09-10-2019 10:57
Re: Peter Kuipers Munneke komt met podcast   ( 354)
Jan (Workum, FRL) -- 09-10-2019 11:27
  In elk geval één luisteraar 😉  
Peter - Drogeham (Fr) -- 09-10-2019 13:35