Zonnig - komend etmaal veel regen voor het zuiden

Bericht van: Johan Kamphuis (Zuidhorn) , 12-12-2019 11:33 

Geen winter, wel een vriendelijke dag vandaag. Vanuit Frankrijk wordt wat drogere lucht aangevoerd dan eerdere dagen. Na de prachtige (volle) maan vanochtend vroeg is het vandaag wisselend bewolkt, wat betekent dat wolken en opklaringen elkaar afwisselen. Er zou nog een spetterbuitje kunnen vallen vanochtend maar overwegend is het droog. Het wordt 5/6 graden bij een toenemende zuidelijke wind, kracht 4. In de loop van de middag neemt de bewolking in het zuidwesten toe. Komende avond trekt een storing vanuit Noord-Frankrijk ons land binnen en gaat het regenen. Het kwik zakt naar 1/2 graden in Groningen tot 5 in het zuidwesten. In het noordoosten is kans op wat natte sneeuw. Het accent van de neerslag lijkt boven het zuidwesten te liggen.

Morgen ligt de randstoring boven ons land. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. In het noordoosten eerst met kans op een vlok natte sneeuw, maar daar zijn wel de meeste droge perioden. Het zuiden en vooral het zuidwesten krijgen de meeste regen. De temperatuur loopt op naar 3 of 4 graden in Groningen tot 7 of 8 in het zuidwesten. In het noorden is de wind lang tijd oost en houdt zich op de vlakte. Naar het zuiden toe staat een matige en in Zeeland vrij krachtige westelijke wind, kracht 3 tot 5.

Zaterdagochtend is het bewolkt met een buitje of wat lichte regen. In de middag is het overwegend droog en breekt de zon soms even door. Het wordt 5 tot 7 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5.Langs de Wadden steekt een harde tot stormachtige wind op, kracht 7 tot 8.In de nacht gaat het regenen.

Zondag trekt het regengebied in de ochtend snel naar Duitsland weg. Vanuit het westen breekt de zon geregeld door en blijft het droog. Het wordt 7 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5.

Vooruitzichten:

Maandag is er veel bewolking met in de middag wat regen in de zuidelijke helft van het land. Het wordt 9 graden.  Dinsdag is het met 10 tot 13 graden zachter en is het overwegend droog. De rol voor de zon zal op beide dagen niet zo groot zijn. Winterweer blijft op grote afstand. De drukverdeling laat ook op de lange termijn weinig openingen zien voor een meer winterse setting.     

Een mooie dag!

 
 

Weerbeeld

Symbool

Wind

Bft

Min Temp

Max temp

Zon

nrslg

vr

Grijs en regenachtig

Meer

var

2-5

3

5

10

70

za

Ochtend regen

Meer

zw

4-6

5

6

30

60

zo

Droog/geregeld zon

Meer

zw

4-5

3

7

50

20

ma

Middag zuiden regen

Meer

z-zw

3-4

6

9

20

40

di

Overwegend droog

Meer

z-zo

2-4

5

11

20

20


Zonnig - komend etmaal veel regen voor het zuiden   ( 899)
Johan Kamphuis (Zuidhorn) -- 12-12-2019 11:33