Stormchase 19 en 20 Mei

Bericht van: Len (Deurne - NL) , 21-05-2022 20:28 

Er zijn natuurlijk al vele prachtige foto's en verslagen voorbij gekomen. Bedankt voor het delen!

Ook ik ben samen met mijn vriendin vrijdag op pad geweest in Duitsland. Gelukkig waren wij allebei vrij, omdat we eerst vogels zouden gaan spotten in de Biesbosch wat mijn vriendin heel erg euk vind. Daarvoor hadden we vrij gevraagd, maar uiteindelijk toch afgezegd door het voorspelde slechte weer. Maar ieder nadeel heeft zo zijn voordeel.

Donderdag had ik geluk, want ik had namelijk vroege dienst, dus was al om half 2 klaar met werken. Toch moeten haasten, want de buienlijn kwam er met een enorme vaart aan. Snel met het busje naar de akkers gereden tussen Deurne en Liessel en even na tweeën ging het los. Ik werd gezandstraald, maar dat was wel eens leuk om mee te maken.

Op de panorama zie je links en rechts het zand al opwaaien.

Vrijdag zijn we richting de bruinkoolmijnen gereden bij Elsdorf. Vanuit daar zijn we in zuidelijke richting gaan rijden, maar nader inzien toch weer terug noordelijk gereden en kwamen we uit in Lechenich. Onderweg daarheen ontstond er snel een CB die uitgroeide tot een kortstondige supercell met wallcloud. Deze kakte na 20 minuten weer in, want de grote supercell in Duisburg nam al zijn energie weg. (Het roze puntje op de radar van kachelmann stonden wij).

 Na even een pauze te hebben gehouden zijn we weer in zuidelijke richting gaan rijden om de supercell vanuit Luxemburg te onderscheppen. Helaas waren wij te laat vertrokken en er was ook nog eens baustelle waardoor er een file was ontstaan. Toen we eenmaal zagen dat de cel nog verder zuidoostelijk wegzakte zijn we weer richting huis gegaan. De buien waren lastig te chasen door de snelheid, maar ze waren vaak ook van korte duur en smolten vaak samen met de buien er omheen waardoor ze afzwakten. (Op de supercell bij Duisburg na).

Maar al met al een leuke gezellige dag gehad 🙂

Hier nog een timelapse van de bui.



Bericht laatst bijgewerkt: 21-05-2022 20:36

Stormchase 19 en 20 Mei   ( 504)
Len (Deurne - NL) ( 30m) -- 21-05-2022 20:28
  Prachtig!  
Alie (Weebosch gem Bergeijk NL) ( 37m) -- 21-05-2022 20:41