Onweersverslagje met hagel *PIC*

Bericht van: Hendrik (Londerzeel-B) , 29-06-2005 15:07 

Hoi,

Uiteindelijk is het hier inderdaad tot een behoorlijk onweer gekomen. Toch is hhet zwaartepunt niet bij ons gepasseerd zoals ik met de radarbeelden verwachtte, want tot mijn grote verbazing sloeg de onweerskern opeens rechtsaf net voor hij Londerzeel zou binnentrekken en hebben we slechts de rand ervan meegepikt. Er viel behoorlijk wat regen met een maximale intensiteit van 73,0 mm/h, goed voor een totaal van 3,0 mm en een dagtotaal van 4,4 mm. In het begin zat er ook een beetje hagel bij: op zich weinig bijzonders ware het niet dat die bolletjes ruim twee centimeter groot waren. Ik heb er een paar foto's van genomen die je hieronder kan vinden. Jammer genoeg durfde ik niet onmiddellijk buiten komen om die close up foto te maken waardoor ze op die foto al meer dan de helft gesmolten waren, maar je ziet er toch duidelijk de structuur van. Het viel me op dat de eerste stenen die naar beneden vielen wit waren terwijl ze later meer doorschijnend werden, ik heb van beide soorten op de foto gezet.

Volgens de radar is het voor Londerzeel reeds voorbij wat deze onweersdag betreft maar het was toch ferm de moeite, alleen al door die bliksemfoto's die ik vannacht kon maken...





Virtueel ontmoetingsplatform Weerwoord: voor alle officiƫle en onofficiƫle activiteiten. Bezoek https://hub.link/Hc9qwig geen account of software nodig en coronaproof :

Onweersverslagje met hagel *PIC*   ( 804)
Hendrik (Londerzeel-B) ( 7m) -- 29-06-2005 15:07
  Het lijken wel duiveneitjes, we missen wat🙁🙁  
Sonja(IJsselmuiden) -- 29-06-2005 15:12
Forum is wel erg traag nu 🙁 🙁 🙁   ( 381)
Bert Jan uit Heerde -- 29-06-2005 15:32