Grote steden vangen daklozen gratis op vanwege verwachte vrieskou

Bericht van: sebastiaan (bussum) , 22-04-2024 19:30 

Daklozen kunnen tot en met donderdag gratis terecht in de opvang voor dak- en thuislozen in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. In de steden geldt de winterkouderegeling (WKR), omdat het de komende nachten gaat vriezen.

Winteropvanghuizen sluiten normaliter op 1 april. Maar omdat het de komende nachten gaat vriezen, gaat de WKR van kracht. Dit is een regeling die de vier grootste gemeenten in Nederland uitvoeren.

De WKR is bedoeld voor dak- en thuisloze mensen. De regeling geldt als de gevoelstemperatuur 's nachts onder nul is of als er extreme wind staat. Het is namelijk gevaarlijk om met die kou buiten te slapen.

Mensen die gebruikmaken van de WKR krijgen een gratis warme maaltijd, bed en broodpakket in de ochtend.

Weerplaza voorspelt dat het dinsdagnacht licht gaat vriezen in het binnenland. De temperatuur kan dalen tot 3 graden onder nul. Aan zee zal de temperatuur net boven de nul graden blijven. Grote steden vangen daklozen gratis op vanwege verwachte vrieskou | Binnenland | NU.nl

 

------------------

Zelfs in mijn dorp zie ik daklozen. Hopelijk weten ze een warme plek te vinden.

 

Zwarte, dreigende wolken worden soms uit alle hemelstreken nog door den dampkring, die ons omringt, heen gejaagd en ontbinden zich dan niet zelden in koude, somtijds met sneeuwvlokken vermengde regendroppelen of kletterenden hagel, die de ontspruitende grashalmen en de teedere bloemen, welke reeds de lagchende knopjes in den koesterenden zonneschijn ontsloten, met verwoesting dreigen; maar geen nood! achter die donkere wolken is de Lente geboren. Petronella Moens.

Grote steden vangen daklozen gratis op vanwege verwachte vrieskou   ( 380)
sebastiaan (bussum) -- 22-04-2024 19:30