"Pierre Wynants bracht mij “Les oeufs de vanneaux en petit nid de cressonnette et céleri” (“kievitseieren in een nestje van tuinkers en selder&rdquo
. Wat een feest! De kievitseieren 7 minuten gekookt in zout water, gepeld en warm gehouden, salade van in lucifershoutjes gesneden (geschilde) selderijstengel met fijn gesneden tuinkers (zonder stelen), draai van de pepermolen en eenvoudige vinaigrette. Maak een kruidenboter van 40 gram zachte boter, gemengd met 40 gram fijngehakte tuinkers, 4 blaadjes basilicum, 6 stengels bieslook, beetje peterselie, 4 blaadjes jonge spinazie, citroensap, peper en selleriezout. Maak van de luciferhoutjes selderij een nestje op het bord, leg daar het eitje op en serveer met de boter en toast. Eet het met een half eitje en de salade op een met de boter besmeerd toastje, zalig!" Kievitseieren uit de Eemnesserpolder - Dutch Foodie