Franks Weerpraat: vanuit het zuiden matige sneeuwval

Bericht van: Frank (Doetinchem) , 08-02-2007 09:59 

Goedemorgen weervrienden,

[Mededeling: weerpraat is vertraagd door problemen met internetverbinding]

DONDERDAG.
Een gebied met lichte tot matige sneeuw trekt over Belgie en Zuid-Nederland naar Noord-Nederland. Rond het middaguur krijgt het midden met de sneeuw te maken en in de avond het noorden. De meeste sneeuw lijkt in een brede strook over het midden van Nederland te vallen. Eind van de middag wordt het in Belgie en Zuid-Nederland droog en draait de wind naar het zuidwesten. Hierdoor loopt daar de temperatuur op naar 2 C im Limburg en 5 C in Zeeland en West-Belgie. In Midden-Nederland lijkt er nog wat lichte regen of ijzel te kunnen vallen bij temperaturen rond het vriespunt en een naar zuidwest draaiende wind. In het noorden valt nog wat lichte sneeuw bij een oostenwind.
Temperatuur: 0 tot +5 C. Wind: ZO / O. 2-6 Bft.

VRIJDAG. Het is een bewolkte dag met kans op een winterse bui. Alleen in het noordoosten van Nederland waait aanvankelijk een noordoostenwind en is het rond het vriespunt. Later op de dag draait ook elders in het land de wind van zuidwest naar noordoost en stijgt het kwik naar 2 C in het oosten tot 5 C in Belgie, het zuiden en westen van Nederland.
Temperatuur. Nacht en dag: 0 tot + 5 C. Wind: ZW 2-5 Bft. NO-NL: NO 2-4 Bft.

>ZATERDAG. Na een nacht met lichte vorst is het overdag wisselend bewolkt met een enkele bui. Met een stevige en koude oostenwind wordt het in het noordoosten en oosten van Nederland niet meer dan 0 tot 2 C, in het zuidwesten van Nederland en West-Belgie nog + 5 C.
Temperatuur. Dag: 0 tot +5 C. Nacht: -2 tot + 3 C. Wind: NO. 2-5 Bft.

ZONDAG. Waarschijnlijk in Belgie en Zuid-Nederland kans op regen, voorafgegaan door sneeuw. Mogelijk ook in Midden-Nederland kans op sneeuw, overgaand in regen. Temperatuur in Noordoost-Nederland nog steeds rond het vriespunt, in Zuidwest-Nederland en West-Belgie mogelijk stijgend naar + 8 C!
Temperatuur. Dag: 0 tot +8 C. Nacht: -1 tot +5 C. WInd: ZW/NO 2-5 Bft.

BEGIN VOLGENDE WEEK. Ook in Oost- en Noordoost-Nederland zachter en wisselvallig.
Temperatuur: 5 tot 8 C. Wind. ZW. 2-6 Bft.

Voor de liefhebbers
Een kleine storing trekt vandaag over Midden-Nederland naar Duitsland. Doordat de zachte lucht in het kielzog van deze storing gedwongen wordt te stijgen door de aanwezige koude lucht ana de grond, wordt de neerslag flink geactiveerd. Plaatselijk kan in Midden-Nederland 5 tot 10 cm sneeuw vallen. In Belgie wordt het in de loop van de middag droog en gaat het dooien bij een zuidwestelijke wind. In Zuid-Nederland draait de wind eind van de middag naar het zuidwesten en kan het nog even licht regenen bij oplopende temperaturen. In Midden-Nederland gaat de sneeuw mogelijk over in regen of natte sneeuw bij temperaturen tussen 0 en 2 C. In het noorden valt minder sneeuw, doordat de storing naar het oosten trekt. Daar blijft het wel rond het vriespunt bij een koude, harde oostenwind. De komende dagen lijkt het noordoosten in de kou te blijven door de aanwezigheid hoge druk boven Scandinavie en uitlopers van lage druk die daardoor gedwongen worden een iets zuidelijker koers te volgen. Pas op maandag verdwijnt het hoog boven Scandinavie en bereikt de zachte lucht ook het noordoosten van Nederland.























Bericht laatst bijgewerkt: 08-02-2007 10:14
http://www.bouwcommunicatie.nl/bouw-weer/

Franks Weerpraat: vanuit het zuiden matige sneeuwval   ( 586)
Frank (Doetinchem) ( 14m) -- 08-02-2007 09:59