Onweer gister en afgelopen week. (PIC+MOV)

Bericht van: Jim (Voorburg) , 03-06-2008 20:05 

Wat een dag gister zeg! De Benelux en Duitsland ontplofte echt qua onweersbuien. In het begin van de avond was het nog niks in het westen behalve spanning en wachten totdat het onweer eindelijk kwam. Het trok echt heel traag naar het noorden, wat echt te merken was. Toch rond 10 uur kwam het gebied boven Zeeland wat naar boven schuiven wat wat mooie bliksems en donders in het ZO-ZW opleverden. Heb wederom proberen foto's te maken van deze ontladingen met mijn (400d). Moet nog veel leren en had de goede instellingen gebruikt naar mijn idee (F18, 30 seconde en ISO100) maar het is wederom niet echt gelukt. Heb maar 1 bliksem weten vast te leggen echt minimaal en op tig km ver (wat eigenlijk nog niet een mooie foto is maargoed). Ben ook pas net begonnen en het is erg lastig voor een beginner. Nadat dat wegtrok kwam er weer een nieuw gebied aan met onweer vanuit het ZO wat redelijk dichtbij kwam, maar er waren maar weinig CG te zien. Het onweer trok de verkeerde kant op voor mij, ik zit hier echt in het midden en daaromheen veel huizen dus mijn uitzicht richting Z-O en N-NW is echt waardeloos te noemen. Heb daarom maar m'n oude camera gepakt en het onweer te filmen. Daarna trok het onweer weg richting N-NW. Nogmaals het is niet spectaculair maar wilde even m'n verhaal kwijt. In totaal 12 mm gevallen.


Enige bliksem vast weten te leggen aantal km's ver. Kan nog wel beetje gefotoshopt worden waarschijnlijk maar daar ben ik ook nog maar een leek in. Ben een beginner (moet erg wennen aan m'n nieuwe camera enzo).

Nu een aantal foto's na het koufront van de afgelopen week, gemaakt op 28 mei. Iets van cirrus? Of windveren? Heb (nog) niet veel kennis op het gebied van wolken.








Hier nog 2 foto's van het Saharazand in m'n tuin door de zuidelijke stroming en wat regen wat dit achterliet.




Tot slot nog 2 filmpjes van het onweer gisteren. Je hoort af en toe wel wat getik (erg irritant ik weet het), heb er wel vaker last van. Heb alles al geprobeerd maar ik weet nog steeds niet wat het is.

Felle flits en lange donder.


Krakende donder.


Hoop weer veel te leren in de komende dagen en steeds betere foto's te krijgen 😉. Verder erg mooie foto's gezien vandaag!
Bericht laatst bijgewerkt: 03-06-2008 20:16
Enjoy life!

Onweer gister en afgelopen week. (PIC+MOV)   ( 935)
Jim (Voorburg) -- 03-06-2008 20:05