Fotoverslagje leftmover ZW-Drenthe

Bericht van: SanderK (Havelterberg) , 22-06-2008 18:49 

Ik had vanmiddag de mazzel dat ik net op tijd bij mn ouders in Ruinerwold was om een bui die ineens bedacht naar links af te gaan buigen vol over te krijgen. Een uur lang constant gerommel zonder stilte gehad (evengoed maar 2 CG gezien waarvan 1 op ongeveer 0,5-1km). Wel wat mooie foto's weten te schieten, omdat we bij de eerste bui net boven de neerslagzone zaten.

De situatie:



Foto van zicht op het oosten:



Zicht op het zuid-zuidwesten:



Nog geen 2 minuten later zag ik de eerste dikke druppels in de sloot landen, waarna snel de wolkbreuk losbrak. Wat deze meisjes nog buiten deden weet ik niet.



En zo bliezen we het EK uit:





Kort hierna kwam het water nog harder naar beneden met zware wind wat aandeed als downburst. Ik kon echter door een zwaar overlopende dakgoot helaas geen goede foto's meer maken.

Na het noodweer bleek de kat nog buiten te zijn geweest en dit is dan een echte verzopen kat!



Hierna ben ik snel naar buiten gerend en bleek pas de zwaarte van het noodweer.

Een afgebroken tak:



Het wandelpad achter was veranderd in een riviertje:





Achterzijde van de supercell:





Zo'n anderhalf uur later besloot ik naar huis te rijden en had ik nog mooi zicht op de buien die inmiddels in Duitsland waren aangekomen:





Terug in mijn woonplaats zag ik in een zijstraat ineens takken liggen:





Ik besloot hierop een stukje verder de weg af te rijden richting het oosten. Veel was er niet te zien tot ik op een kruispunt kwam waar een boom was omgewaaid en een tak afgebroken:







Was een mooie dag met een voor mij al zelden meegemaakt noodweer. Verder naar het oosten was het dus nog zwaarder, maar ik ben toch blij dat ik de hagel heb over mogen slaan.

Groeten,
Sander

Fotoverslagje leftmover ZW-Drenthe   ( 1083)
SanderK (Havelterberg) -- 22-06-2008 18:49