Terug uit Zuid-Afrika

Bericht van: Maarten (Breda) , 05-01-2009 20:07 

Afgelopen zaterdag ben ik teruggekomen uit Zuid-Afrika. Van de warme zomer naar de koude winter. Gelijk geschaatst uiteraard 🙂. De temperatuursshock van 35 graden valt mee en ik ben weer gelijk aan het weer gewend!
In Zuid-Afrika heb ik een hoop dingen gezien. 4 van de big 5 (helaas, 5 jaar geleden in Kenya ook al geen luipaard en nu weer niet, dus iets voor de toekomst). En een heleboel andere dieren! Ik heb gezeten in de 15 graden en regen, tot 25 graden en bewolkt en de 35 graden met zon en een hele hoge luchtvochtigheid. Met op de laatste dag een flinke onweersbui als afsluiter. Ik heb ongelooflijke landschappen gezien, van de Florida wetlands tot het Zwitserse groene berglandschap tot de echte bush-bush en savanne. De mensen in Zuid-Afrika zijn erg vriendelijk. Echt een land om zeker vaker naartoe terug te gaan, alleen dan, vanwege de begroeide bossen in het regenseizoen, toch maar in onze zomer.

Hier alvast een preview op een uitgebreid fotoverslag van mijn reis door het Kruger Natl. Park, Swaziland, Ithala, Hluhluwe, St. Lucia en de Spioenkop.


Olifanten die in de zon weglopen


Waterbok



Spelende jakhalspuppies (heel zeldzaam 🙂 )


Mannetjesleeuw die over de weg patrouilleerd


Een drietal swazi-kinderen


Regen en mistachtig landschap bij Ithala


Neushoorns


Visarend

Terug uit Zuid-Afrika   ( 800)
Maarten (Breda) -- 05-01-2009 20:07
Welkom thuis, Maarten   ( 373)
Theo (Nes Ameland) -- 05-01-2009 20:55