Review: iPhone applicatie MeteoConsult

Bericht van: Stefan (Wezep) , 08-01-2009 22:31 

Leuk stukje voor de iPhone bezitters hier op het forum (ik weet niet of er mensen zijn die zo'n ding hebben): MeteoConsult (of MeteoGroup, hoe je het ook wil noemen) heeft een applicatie uitgebracht die je kunt kopen voor 2,99 in de iTunes store.

Met deze applicatie kun je actuele gegevens binnen halen van het weer overal op de wereld. In de meeste Europese landen is dat aangevuld met een zeer actuele buienradar en overal ter wereld is een satelietbeeld te bekijken.

Maar laten we het eventjes dichterbij huis bekijken. Je kunt bij de tab 'Zoeken' je woonplaats opzoeken. Als je die eenmaal hebt gevonden, zet je die bij je favorieten zodat je de volgende keer makkelijker kunt wisselen tussen verschillende plaatsen.

In mijn geval heb ik Wezep gekozen. Wat je als eerste te zien krijgt zijn de actuele gegeven. Deze heb ik gecontroleerd met het weerstation dat hier op 1,5 km afstand van me staat. De gegevens kloppen prima: de temperatuur, luchtdruk en windrichting komen overeen met die van het weerstation. Alleen de windsnelheid (6km/h) klopt niet met wat het weerstation (0km/h) aangeeft.

Toch is dat ene foutje verwaarloosbaar als je bekijkt wat voor gegevens je nog meer voor handen hebt: de vooruitzichten lopen van morgen (vrijdag) tot volgende week woensdag. Dat zijn 6 dagen. Druk je op één dag, dan krijg je een overzicht van het weer op bepaalde tijdstippen op de dag.

Ook een leuke optie is om een soort van pluim te laten weergeven met de temperatuursverloop. Minpuntje hierbij is de nogal onduidelijke schaalverdeling en de afwezigheid van een raster.

De neerslagkans staat ook aangegeven in een staafgrafiekje. De luchtdruk is nog wel het meest duidelijke met één lijn. Het aantal zonne-uren had beter gekund, want elk staafje staat voor 2 of 3 uur. Niet een erg handige verdeling.

De luchtvochtigheid, de gemiddelde windsnelheid en de windstoten staan ook netjes in een grafiekje.

Het buitenland heeft precies dezelfde functies. Terwijl je met de standaard Buienradar applicatie weinig keuze hebt bij de Europese radar, biedt de applicatie van MeteoGroup wat meer mogelijkheden. Zo kun je als je bijvoorbeeld de Zuid-Franse stad Béziers intikt ook de Franse buienradar bekijken. Dat zelfde geld voor een stad als Oslo.

Uiteindelijk is het de 2,99 wel waard. Want je betaald de applicatie zelf, de gegevens krijg je vervolgens onbeperkt. En dat is in tegenstelling tot de gegevens op internet niet zo.

Een echte aanrader dus voor de iPhone gebruikers op Weerwoord, want deze applicatie is een veel uitgebreidere versie van de gratis Buienradar applicatie.



















http://www.meteogroup.co.uk/uk/home/about_meteogroup_uk/news_and_press_releases/news/archive/2008/november/ch/dc6cb8eccf/article/europes_leading_private_weather_company_launches_iphone_weather_app.html

Review: iPhone applicatie MeteoConsult   ( 927)
Stefan (Wezep) ( 2m) -- 08-01-2009 22:31