Aanvulling op jouw bericht: lokale waarneming

Bericht van: Marcel (Den Haag) , 15-07-2019 15:35 

Hoi Kevin, dank je wel voor deze berichten. Ik volg het dagelijks ook, maar zeker omdat ik aan de rand van het orkaangebied woon. Het enige wat ik hierover wil aanvullen zijn op dit moment de 'tropical waves'. Als ik opmerk dat vorig jaar op Curacao juli en augustus wel een buitje hadden, maar de regen daarna pas kwam, is het nu een compleet ander jaar.

Januari hebben wij de laatste regen wel gehad, maar sinds 3 weken komen af en toe de tropical waves voorbij, maar die zijn vroeg voor de tijd van het jaar. Vandaag trekt er weer eentje over/voorbij en zijn vrij actief. Ook veel meer bliksemactiviteit bij Venezuela te zien, zo vroeg in het seizoen.

Saharastof is niet zo aanwezig dit jaar, wel een krachtige upper level wind (shear) richting het westen, die zal er straks ook langzaam uitgaan. De passaatwinden waren bijzonder krachtig in april en mei van dit jaar. Het is een voorgevoel, maar gezien de beperkte activiteit op de Pacifische oceaan (vorig jaar was recordactief), denk ik dat deze kant van de oceaan wel actiever gaat zijn dan vorig jaar. De El Nino is in een neutrale fase op dit moment. Misschien blijft hij neutraal, maar ik verwacht dat we volgend jaar weer richting een El Nina gaan.

 

 

Thunder is good, thunder is impressive; but it is lightning that does the work. - Mark Twain -

Tropische stormen update: 15 juli 2019   ( 583)
Kevin (Almere) -- 15-07-2019 10:02
Aanvulling op jouw bericht: lokale waarneming   ( 137)
Marcel (Den Haag) -- 15-07-2019 15:35