Cluster 1 (21/51) is een vervolg van het voorgaande cluster 1 en laat de blokkade op de Oceaan omklappen naar een zonaler regime, de GFS 00z OPER run had hier wel wat van weg. Geleidelijk wisselvalliger en terug zacht.
Cluster 2 (13/51) is een vervolg van het voorgaande cluster 2 en is een vrij koud scenario met meest aflandige aanvoer onder een hogedrukgordel van de Oceaan tot Scandinavië. Later splitst het Scandihoog in tweeën waarbij er een hoogje retrograads naar het westen trekt en de ander zakt naar het zuidoosten. Als dat zuidoostelijke zakkertje snel genoeg wegtrekt dan staat de deur open voor koudere luchtmassa's vanuit het (noord)oosten.
Cluster 3 (10/51) is een vervolg van het voorgaande cluster 3 en toont een wijdverspreid hogedrukgebied over het VK met uitlopers richting Scandinavië, bij ons aflandige aanvoer afgewisseld met ''Noordzee-walmen''. Later schuift het hogedrukgebied retrograads op naar het westen en is de weg voor lagedruk vrij om te gaan vestigen over Europa. Echter schuift het hoog daarna zo ver westelijk op dat er kou de Oceaan op vloeit, resulterend in een west-based NAO- patroon.
Cluster 4 (7/51) is een vervolg van het voorgaande cluster 3 en de uitlopers naar Scandinavië komen hier niet goed uit de verf dus zal de stroming meestal aanlandig zijn vanaf de Noordzee. Later wordt de stroming weer terug zonaler maar blijft het hogedrukgebied vrij noordelijk zitten, resulterend in een noordwestcirculatie. Afhankelijk van hoe sterk de stroming is kunnen er winterse buien ontstaan in de nachtelijke uren.