Mooi Stefan, vergelijkbaar met wat ik heb gezien

Bericht van: Saskia (Diepenveen)  - moderator - , 10-07-2024 11:12 

Ik had helaas geen gelegenheid om een plek met ruim zicht op te zoeken, maar kon wel mooi die neerslagkern zien en het contrast met de 'open' lucht ernaast.

Wat de passage betreft, het begon het hele dikke druppels, die al snel weer ophielden. Met het gedempte gerommel maakte het weer ophouden van het gedruppel een onheilspellende indruk. Het was een beetje wachten op de hagel, die uiteindelijk niet kwam. Het begon al snll weer te regenen en dat mondde dan uit in een flinke intensiteit. Op een  gegeven moment wel wat licht getik van bijna geheel gesmolten hagel gehad, maar dat zette ook niet door. Het enige bijverschijnsel wat enigszins heft was was een kortstondige downburst in/onder de supercell toen het al een poosje stortregende. Opeens veel wind en flinke zichtvermindering, de regen werd zo hard tegen de ruien aangeblazen dat het er als een waterval weer afstroomde. Het was ook weer snel voorbij duurde enkele minuten. Ik kan de sporten nog wel ontdekken op de schuurdeur met troep zichtbaar tot op ooghoogte en daarboven. De verdere windschade viel mee, was niet veel ergers dan de windschade van afgelopen weekend. Wat kleine takjes en twijgjes.

De passage van het lijntje wat na de supercell kwam was idd ook best spectaculair, met een woelige shelf en ook aardig wat gebliksem en gedonder. Was allemaal ook wat duidelijker hoorbaar dan bij de supercell.

Uiteindelijk na de supercell 13, 5 mm in de regenmeter. Voor de zekerheid even tussentijds geleegd. Na de passage van het lijntje en het gebied er zat er 19,5 mm in de regenmeter Ook maar weer tussentijds geleegd met het ook op een laatste regengebied wat nog zou passeren, maar achteraf viel dat nog wel mee. Uiteindelijk nog een krapp mm in de regenmeter vanochtend.

Bericht laatst bijgewerkt: 10-07-2024 11:13

Foto's uit Deventer: de losse cel en de buienlijn   ( 642)
Stefan (Wezep) ( 2m) -- 10-07-2024 09:57
Mooi Stefan, vergelijkbaar met wat ik heb gezien   ( 50)
Saskia (Diepenveen) ( 5m) -- 10-07-2024 11:12
Re: Mooi verslag Stefan   ( 44)
VdeV(Heerenveen) -- 10-07-2024 11:23